Etli Yufka Böreği

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
etliyufkaboregi.jpg


Börek Tarifleri
Akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz etli yufka böreği tarifi Yüksek Topuklar’da! Damak tadınıza göre yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Malzemeler,

* 3 Adet yufka
* 500 Gram yağsız dana kuşbaşı
* 1 Adet kuru soğan
* 1 Adet domates (rendelenmiş)
* 1 Kâse süt
* 1 Çay bardağı sıvı yağ
* 1 Adet yumurta (sarısı üzeri için)
* Damak tadınıza göre pul biber, tuz

Hazırlanışı,

1. Eti bol suda haşlayıp süzün.
2. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.
3. Rendelenmiş domatesi ve etleri ekleyip kavurmaya devam edin.
4. Bir kâse sütün içine 1 çay bardağı sıvı yağ, yumurta akı, pul biberi ekleyip karıştırın.
5. Yufkaların her birini iki eşit parçaya bölün.
6. Hepsinin üzerine hazırladığınız sosu 3 yemek kaşığı kadar döküp yayın.
7. İçlerini etlerle doldurup rulo yapıp kendi etrafında döndürüp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
8. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
9. 185 derecelik fırında 45 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
10. Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst