Etli Sarma ( Ümüş Usulü )

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya



sultan.jpg




MALZEMELER

3 adet yufka
Yarım kg. dana eti
2 adet soğan
250 gr. kaşar peyniri
1 tatlı kş. kekik
Yarım yemek kş. salça
1 çay br. su
Sıvı yağ
2 çorba kş. tereyağı
SOSU İÇİN
1 su br. domates suyu
2 yemek kş. ketçap
1 tatlı kş. kuru fesleğen
Tuz

YAPILIŞI

Teflon tencerede 2 çorba kş. sıvı yağı kızdırın, içine döner gibi ince ince doğradığınız etleri atın kapağını kapatın. Orta ateşte etler suyunu salıp çekince tuz, kekik ekleyin. Ayrı bir tencerede soğanları salataya doğrar gibi uzun uzun doğrayın salça ve yağla kavurun. Etler pişince soğanları da içine katın ve altını kapayın.
Sıcak suyun içine tereyağ, 3-4 çorba kş. sıvıyağ ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.1 yufkayı ikiye bölün. Yarım yufkanın yarısına su ve yağ karışımından fırça yardımıyla sürün ve kuru kısmını üzerine kapatın. Geniş kısmına eti yayın, üzerine de kaşar peyniri rendesini koyarak 2 yanını hafif içe katlayıp rulo yapın. Diğer yufkaları da bu şekilde rolu yaptıktan sonra tepsiye dizip 3 parmak kalınlığında kesin. Üzerlerine yine su ve yağ karışımını sürüp 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Üzerinin sosu için domates suyu, ketçap, fesleğen ve bir tutam tuzu karıştırıp ateşte bir miktar tıkırdatın, kıvamını alınca ateşten alın.
Sarmalarınızı tabağa alıp üzerine sosu gezdirin.
Pirinç pilavı ya da bulgur pilavı eşliğinde servis yapabilirsiniz.





alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst