Etli Patatesli Pilav
1 su bardağı pirinç
2-2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 silme tatlı kaşığı tuz
-Kuşbaşı gibi doğranmış kırmızı et,sıvıyağ,pulbiber,kekik tuz
Süslemek için :Kızartılmış biberiyeli elma dilim patates,domates,maydanoz
Yapılışı
Şehriyeleri sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun.Suyunu,tereyağını ve tuzunu ekleyip kaynayınca pirincini ekleyin.Pişen pilavın altını kapatıp bez örterek demlenmesini bekleyin.Bu arada eti kavurun kızarmasına yakın yağı ve baharatları ekleyin ocaktan alın.Bir kaseye etleri ve patatesleri koyup üzerini pilavla doldurun servis tabağına ters çevirip domates patates ve maydanozla süsleyin.
AFIYET OLSUN