incitanemtuana
Daimi Üye
Ölçüleri tahminen vereceğim aslında. Siz özellikle yoğurt az gelirse ilave edersiniz.
MALZEMELER:
* 1 paket etimek
* 3 su bardağı süzme yoğurt (çok koyu olmasın)
* 2 çorba kaşığı mayonez ( isteğe bağlı)
* 3-4 diş sarmısak
* tuz
ARASI İÇİN:
* 3 orta boy havuç
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* Bir orta boy soğan ( isteğe bağlı)
* tuz
ÜZERİNE:
* 2 haşlanmış yumurta
* kuru nane
* pul biber
YAPILIŞI:
- Sıvıyağı tavaya alıp küçük doğranmış soğanları kavurun. Ardından havuçları da ilave edin ve havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu da ilave edip kapatın. Sevmiyorsanız soğan koymayabilirsiniz. Annem koymamıştı.
- Sarmısakları dövüp yoğurda ekleyin. Mayonez ve tuz da ilave edip iyice karıştırın.
- Etimekleri bu karışıma batırıp çıkarın ve servis edeceğiniz kaba bir sıra dizin.
- Etimeklerin üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz havuçlu içi yayın.
- Etimekleri yoğurda batırıp bir sıra daha oluşturacak şekilde havuçların üzerine dizin.
- Kalan yoğurtlu karışımı salatanın üzerine yayın.
- Haşlanmış yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıp rendeleyerek salatanın üzerini süsleyin. Yumurta sevmiyorsanız bu kısmı da atlayabilirsiniz.
- Kuru nane ve pulbiberle de süsleyip servis yapın.
ALINTI