Eşler arasındaki anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir ?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
evlilik.jpg

Tartışmaları çözmek için sorunun yaşandığı anı tercih etmeyin.
O anda sakinliğinizi koruyun ve daha iyi bir zamanda sorunları konuşun.
Öfkelendiğiniz anlarda enerjiniz yükselir; yüzünüzü ateş basar, kalbiniz daha hızlı atar.
Öfkenizin geçtiği , sakinleştiğiniz bir zamanda yapacağınız konuşma daha sağlıklı olur.
Tartışma esnasında eşler birbirini dinlemek istemez.
Kadın ve erkek doğası gereği farklı algı yapısına sahip. Araştırmalar da bunu gösteriyor.
Kadın ve erkek arasındaki farkları bilmek bile insanı evlilikteki sorunlardan korur.
Eşler arasında geliştirilecek empati, sorunları daha kolay çözmeyi sağlar.
Çiftler aralarındaki problemleri çözemiyorlarsa çift terapilerinden yararlanmalı.
Eşlerin birlikte bir danışmanlık hizmeti alması bilgi ve farkındalıklarını artırır.

Alıntıdır.:dertli:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ya bende de bi huy var bi şeye kızdıysam o konuda konuşmak istemiyorum birden sinir kat sayılarım fırlıyo sakin konuşamıyorum bağırıp çağırırım...sonraya bırakınca içimde büyür büyür daha çok patlarım:sinifsinif:

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
birbirini tanimayan 2 insan,tabikide fikir ayriliklari olacak,ama bunu birbirlerine kabul ettirmeye calismak,evliligi bitirir,her iki tarafinda birbirinin goruslerine saygi duymasi,saygi cercevesinde konusmalari gerekir,,,,,,,,,,evlilik zor,,ama uyum saglamasini biliyosan ne mutlu sana,,,,sende mutlu olursun ,,esinde,,,

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Tartıştığımız zaman birbirimize sesimizi yükseltmeye başlarız. O an o ortamdan uzaklaşmayı denerim.Çünkü bunu yapmazsam iyice birbirimizin damarına basarız. Daha sonra ortam yumuşadığında sakince konuşur. Özürümüzü dileriz.

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Ben önceden tartisma aninda halletmeye calisirdim ama daha kötü olurdu. O yüzden ikimizde sakinlesince konusuyoruz, hallediyoruz. :sutarafa:

terzipğe

Yeni Üye
Tepki
7
arkadaşlar iki ayrı cıns kadın ve erkek, başlatan da bu, noktayı koyanda.fikirler ayrı bikere hayata bakışımızda.ben kadının daha özverili olduğunu düşünüyorum uyum sağlayan sağlatan da biziz çok zor gerçekten onlarla sorunsuz yaşayabilmek yapan varsa benden kocaman tebrikler12 yıldır evlıyım 8 yıl kadarda flörtümüz var ama ben her gümn eşimin başka bır huyunun olduğunu keşfediyorum ne diyim sadece şaşkınımmmmm

Tepki
32
Tartışmaları çözmek için sorunun yaşandığı anı tercih etmeyin

ben ortamii terk etmeye calistikca esim üstüme geliyor sagolsun esim inatci oldugu icin illa tartisiyoruz en siddetlisinden malesef :dertli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar