Eski Ramazanlar çok yakınımızda

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
11 ayın sultanı geldi. Onu en güzel karşılamaya hazır mısınız? Hem ruhen hem bedenen bir hazırlığınız var mı? Ramazan'ı dolu dolu geçirme adına planlar yapın. Evinizi Ramazan neşesine hazırlayın. Evler iftarlar, dualar, hatimler, çocukların okuduğu ilahilerle mutlu bir yuva olsun.

iftar.jpg


Ramazan bütün renkleri ve coşkusu ile çıkıp geldi. On bir aydır beklenen sultana merhaba! Ancak bu büyük coşku ve özlem nedendir? Kimine göre sadece açlık günleri olarak bilinen bu ayın içeriğinedir? Neden çok kıymetlidir? Bu ayın anlam ve önemini kavramak ve kavratmak gerek. Bu güzel ayın içeriğini en ince ve güzel şekilde yaşayamadığımızdan nasıl geldiğini bilmeden sessizce geçer ve gider. Oysa Ramazan girmeden önce ufak hazırlıklar yapmak gerek. Salt mideye yönelik faaliyetler ön plana alınmamalı. Akıl ve kalp boyutunda oluşacak yenilik için bir hazırlık süreci olmalıdır. Bu konuda bir aile toplantısı düzenleyebiliriz. Özellikle çocuklarımıza bu ayın çok kıymetli olduğunu, iyiliklerin bire bin yazıldığını anlatabiliriz. Bu ayda insanlığa hediye edilen en güzel hediyenin Kur'an olduğuna sık sık vurgu yapabiliriz. Okunan her bir Kur'an harfinin bereketinden söz edebiliriz. Bunu da bıktırıp usandırmadan tadında ve dozunda yapmalıyız. Bu ayın edep ve saygı ayı olduğunu, kul için bir arınma süreci başladığını iyi bilmek gerek. Bunun için özellikle evlerimizi temizleyip, süsleyebiliriz. Ramazan'ı renkli bir coşkuyla karşılamalıyız. Bir bayram ve düğün havası olmalı.

RAMAZAN DEFTERİMİZ OLABİLİR

Çocuklarınızla birlikte bir Ramazan Defteri açabiliriz. Ramazan'la ilgili ilginç anekdotlar düşebiliriz. Bir ay boyunca yaşanan güzel anılar, hoş diyalogları yazabiliriz. Bu konuda söylenen güzel sözler, hadisler, ayetler, hikâyeleri derleyebiliriz. Sahur ve iftar zamanında fotoğraflar çekebiliriz. Süslemeler yaparken, yemek hazırlarken, oruç tutarken. Bunları bir kitapçıkta toplayabiliriz.

Oruç tutan çocuklarımıza özel muamele yapmamız gerek. Onları ufak gönül alıcı hediyeler, hoş sözcüklerle taltif edelim. Bir parça kuru ekmeğin bir damla suyun önemine sık sık vurgu yapalım. Ramazan'da Rahman'ı tanıtalım. Rahim'i anlatalım. Nimeti verenin bizi ne kadar çok sevdiğini ve O'na şükretmeyi kavratalım.

RAMAZAN'A HAS ŞEYLER YAPALIM

Evde Ramazan'a has süs eşyaları yapabiliriz. Süsler Ramazan'ı anlatmanın en güzel yollarından biridir. Dışarıda ışıklı mahyalar, içeride renkli sunumlarla Ramazan'ı senede bir kez yaşanan ve çok özlenen, özel bir zaman dilimi olduğunu iyi kavratmak gerek. Ramazan'a has kurabiyeler, çörekler, tatlılar keşfedebiliriz. Çocuklara farklı şekillerde aylar yaptırabiliriz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst