Eski esyalarimizdan geri dönüsüm

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Eski esyalarimizdan geri dönüsüm

Evimiz atmaya kıyamadığımız eşyalarımızla dolu. Bir gün mutlaka işimize yarar, bir yerlerde lazım olur mantığıyla kenara köşeye sıkıştırıveriyoruz. Artık bunları ortaya çıkarıp gerçekten lazım olabileceklerle gereksizleri ayırmalıyız. eski giysiler, kutular, çantalar, konserve kutuları, fincanlar, tabaklar, kaseler... Daha neler neler kim bilir. Bunları dekorasyonumuzun bir parçası haline getirmenin zamanıdır. Hem de eskilerimizi değerlendirmiş oluruz. Ne doğaya zararımız olur ne de kesemize. Bir kaç basit yol söyleyelim o zaman. Siz de hayal gücünüzü kullanarak devamını getirebilirsiniz. Hem de evinizde sizin tasarımınız aksesuarlar olur.

attachment.php


Aklımıza gelen ilk fikir eski çantalarımızla ilgili. Ayakkabılıktan dolup taşan ayakkabılarımızı bu çantaların içine koyup, kapı arkası askılara asabiliriz. Konserve kutularını süsleyip püsleyip saksı yapabiliriz. Eski elbiselerimizi kesip biçip yastık kılıfı da yapabiliriz. Ayakkabı kutularını güzelce kaplayıp içine ıvır zıvır eşyalarımızı doldurabiliriz. Ya da biriktirdiğimiz anı parçalarını bu kutularda saklayabiliriz. Eski resimler, küçük aşk notları mesela...

attachment.php


Ya da takımı çoktan bozulmuş kaselerimizi takılarımızı, anahtarlarımızı, ataçlarımızı koymak için kullanabiliriz. Ya da eski porselen demliğimizin içine çiçekler koyarak şık bir görüntü yakalayabiliriz. Eski kupamızı kalemlik yapabiliriz. Fincanımızdan mumluk yapabiliriz. Her şey tamamen sizin hayal gücünüzün sınırlarında yatıyor. Bu sayede çok farklı bir stil yaratabileceğiniz gibi pek çok eski eşyanıza da geri dönüşüm yaptırmış oluyorsunuz. Yapmış olacağınız tasarruf da yanınıza kar kalıyor. Hadi bakalım, yaratıcı beyinler çalışmaya başlasın.

Alintidir. :eek:pucuk:
 

Ekli dosyalar

  • 1800-FLOWERS-Fair-Trade-Bouquets-image.JPG
    1800-FLOWERS-Fair-Trade-Bouquets-image.JPG
    32 KB · Görüntüleme: 105
  • etsy garden pillow slip 1.jpg
    etsy garden pillow slip 1.jpg
    47,1 KB · Görüntüleme: 104

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
evde fazlaliga gelemiyorum ben hemen atiyorum keske böyle degerlendirebilsem:uzgun:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol canım yastıktaki düğme fikrini sevdim şirin olmuş...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst