Eşinize bağlı mısınız?

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul


Eşinize Bağlı mısınız?


Eşinize bağlı mısınız? Elbette bağlısınız. Evlilik dediğiniz şey zaten iki insanın güçlü bağlarla birbirlerine bağlı olmasını gerektirir. Her evlilikte doğal olarak rastlanan problemler yaşıyorsanız, aranıdaki evlilik bağına hürmeten bu problemleri çözmeye çaba harcarsınız. Her yolu denersiniz, hatta kendinizden, doğrularınızdan, kurallarınızdan, kuralcılığınızdan fedakarlık yaparsınız. Evliliğinize olan bağlılığınız zayıfsa ne olur dersiniz? Ne üzücüdür ki bağlılığınız ne kadar zayıfsa, eşinizle olan sorunlarınız da sizi o denli az ilgilendirir. Sorunlara çözüm üretmek için kendinizi yormak zorunda hissetmezsiniz bile.

Ne anlama gelir, bağlı olmak: Güvenmek, söz vermek, sorumluluk üstlenmek, güveni boşa çıkarmamak, verilen söze riayet etmek, sorumlulukları yerine getirmek. Evliliğin en önemli temel taşlarından biri, saygı ile birlikte sevgi beslemek ise bir diğeri ise güven duymak, güven duyulacak konumda olmaktır. Evliliğnde güven üzerine kurulu ilişkiler kuramayan çiftler, sürekli kriz yaşarlar, birbirlerinin en ufak eleştirilerine bile katlanamazlar, kavga ederler, ve de birbirlerine surat asıp dururlar.

Bağlılık dediğimiz şey evliliğin yanlızca ilk yıllarını kapsayani sorunlar çıkmaya başlayınca terkedilebilecek bir anlaşma değildir. Bağlılık, evliliğin zor zamanlarında, en baştan uzlaşma arayışında olma kararlılığını içerir. Evliliği yürütmeye kesinlikle ve içtenlikle kararlıysanız, her çareye başvurmayı da göze almalısınız, bunun içine bir uzmana veya danışmana başvurmayı da ekleyebiliriz. Genellikle eşlerden bayan olan bu duruma başvurur, diğer taraf ta sorunu “evliliğimizin değil, karımın sorunları var” şeklinde algılar ve yorumlarsa, tek taraflı çaba ancak, yolun yarısına kadar gidebilir. Şu unutulmamalıdır, eşlerden biri evlilikte bir sorun olduğunu düşünüyorsa, her iki taraf da sorun olduğu düşünülen şey üzerinde, fikir birliği olmasa bile çözüm birliğine varmalıdır.

Bazı durumlarda, ciddi ve tamiri imkansız gibi görünen bir darbe alınmış olabilir. Görünürde olan nedenlerle uğraşmak yerine, asıl nedeni ortaya çıkarmaya çalışmak gerekir. Evliliğinizden vaz geçme sebeplerini araştırmak yerine, evliliğinizi kurtarmak için gereken şeylerin peşine düşerseniz onları mutlaka bulursunuz. Her fırsatta sevginizi dile getirin, bir müddet ayrılığın ardından, bu 1-2 saatlik bir ayrılık bile olabilir, eşinizin elini tutun, her defasında 20 saniyelik süreyi bu şekilde geçirin, eşinizin size olan saygısını artırmanın yollarını arayın, güvenini sarsıcı tutumları terkedin, kendisinde gördüğünüz özellikleri ve güzellikleri çekinmeden sıralayın, ona duyduğunuz güveni ve saygıyı sık sık dillendirin ki mutlu günler sizi bırakıp gitmesin.

alıntı
 

dilruba

Aktif Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
256
Tepki
184
Puan
43
Yaş
38
Konum
kocaeli
amin bencede herkes eşiyle çok mutlu olur inşallah aynı evde iki yabancı olmak çok zor olsa gerek çok şükür ben öyle değilim ve kimsede olmaz inşallah ...
 
G

GuL_CiCeGi

Misafir
Amin Herkez yuvasında evinde eşiyle mutlu olur ömürlerinin sonuna kadar beraber olurlar inş iyisinde kötüsünde birbirlerinin yanında olmarı dünyanın en güzel seyi çok harika bir duygu ... Allah herkeze hayırlı bir eş nasip etsin ....
 

ecrinim

Yeni Üye
Katılım
24 Şubat 2011
Mesajlar
20
Tepki
6
Puan
3
Yaş
35
Konum
hakkari
ben de eşime çok bağlıyım hatta günde 4 defa telefonda konuşmasam kendimi kötü hissediyorum:))
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst