Eşimin Kız Kardeşiyle Olan Yakınlığı Beni Rahatsız Ediyor :( Sizce Haksiz Miyim?

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Öncelikle aranızda yeniyim herkese merhabalar.
Merhaba aramıza hoş geldiniz
:papatya:


Şimdi sizi eşinizi ve görümcenizi objektif bir gözle gözlemleme şansım olmadığı için tüm söylediklerinize vereceğim cevaplar ne kadar sağlıklı olacak bilmiyorum ama yine de acaba şundan mı yoksa bundan mı diye fikir yürütmeye çalışacağım. Umarım içlerinde işinize yarar şeyler olur

Böyle tatsız bir konuyla belki açmak istemezdim ancak beni içten içe rahatsız eden hemde kendimi sorguladigim bir konu. Öncelikle kardeş nedir çok iyi biliyorum benimde bir abim var ablam var. Ama abimle her zaman aramda bir sınır oldu yengemden önce de sonrada. Burada insana tuhaf hissettiren eşinin sana kurduğu cümleleri kardeşine de kurup sana kendini değersiz hissettirmesi yani ben ikimize özel hareketleri kelimeleri başkasına yaptığı zaman rahatsız oluyorum kardeşi bile olsa.

Size inat gibi yani bilerek mi yapıyor? Yapmıyorsa eşiniz o sözlere ya da hareketlere sizin gibi özel anlamlar yüklemiyor olabilir. Kadınlar daha hassas bu konuda. Mesela kimisi için "Aşkım" hitabı sadece eşe sevgiliye söylenebilecek kadın erkek ilişkisini içine alan özellikteyken (Psikologlar da öyle söyler çocuğa bile denmemeli denir ki bence de öyle) kimisi için de arkadaşa çocuğa kediye bir aile üyesine vs sıradan bir şekilde söylenebilecek bir şey yani iki tarafında kelimeleri algılayış şekli farklı. Ha diyorsanız aralarındaki cümleler sadece eşler arasında geçebilecek özel cümleler o zaman durum sıkıntıya düşer ama o cümlelerin ne olduğunu bilmeden bu konuda haklısınız ya da haksızsınız diyemem.

Eşim 27 yaşında 16 yaşında genc bir kız kardeşi var. Şunu söylemeliyim ki bu çocuklar anneleri bıraktığı için eşim ve kaynimla büyüdüler bir küçük bir büyük kaynım var. Eşimle büyük kaynım çocuklara çok baktı buraya kadar okey. Tabi ki abilerini baba gibi benimsicekler kardesidir sarılır öper ama biz evlenmeden önce sürekli beraber koyun koyuna uyurlardi bişey demezdim operdi sarilirdi bazen denk gelirdim.

16 yaş küçük bir yaş yani çocuk diyebiliriz görümcenize 18'e kadar çocuk deniliyor çünkü. Muhtemelen birbirlerine aşırı bağlılar ve anne baba olmayınca birbirlerine tutunmuşlar ki erkek ebeveynlerle büyümüş onu yönlendirebilecek bir anne ya da abla yok bir nevi abilerinin prensesi olmuş. Beraber uyumak manasız geldi çok küçükken miydi yoksa 16 yaşına kadar mı sürdü? Anne ile bile olsa o yaşta birlikte uyumak önerilmez diye duymuştum. Anneleri evden gittiği sırada uyuyor muydu acaba? Belki o yüzden abilerle birlikte uyumak istiyordur yani uyursam onlarda gider o zaman yanımda olsunlar kalkarlarsa da hissedeyim gibi. Bu 16 yaşa kadar sürdüyse bana biraz travmalı bir şey gibi geldi üstüne gitmek lazım.

"Tabi ki abilerini baba gibi benimsicekler kardesidir" deseniz de kardeşlerin sarılması öpmesi sizi rahatsız ediyor sanırım. Bunu özellikle iki kere yazmışsınız (3 kere de olabilir konuşmanın devamında da gördüm sanki saç öpme gibi bir şey) normal karşılıyormuş gibi görünseniz de hoşunuza gitmemiş. Bana göre kardeşlerin cıvıklığa ya da maksadını aşmaya dönmeyecek şekilde sarılması birbirini öpmesi şakalaşması hatta birlikte gezmeleri tuhaf bir şey değil. Sonuçta birbirlerinin aile üyeleri altında ne olabilir ki.

Bana kurduğu bazı cümleleri kurar askimli konuşurdu sürekli.

İşte en başta bundan bahsettim. Aşkım hitabının içi boş artık herkes herkese rahatlıkla söyleyebiliyor ve bunu söylerken gerçek manasını kullanmıyor ağızlara yapıştı resmen. Bunu eşinize söylerseniz yani bu hitabın sizin için duygusal bir anlam içerdiğini başkasına denmesinden de hoşlanmadığınızı bence dikkat edecektir. Diğer cümleler ne bilmiyorum ama onlar konusunda da ikaz edebilirsiniz. Karşı tarafa kızar gibi değil de mevcut durumun sizin üzerinizde yarattığı şeyi paylaşın denir o zaman suçlanıyormuş gibi algılamaz sizin duygunuza odaklanırmış :düsün:

İşin garip tarafı görümcem de nispet yapar gibi davranıp nikah günü bile bı anda abisinin elinden tuttu yani en mutlu animizda bunu yaptı bende eşimin elini tutup ona nismet yapmak zorunda kaldım artık sonuçta herşeyin bir sınırı var.

Neden çocukla çocuk olup siz de ona nispet yaptınız anlamadım. Bir de sanki çok büyük bir şey yapmış gibi anlattınız ya olayın detayını merak ettim yani eli tutarken sizi itip ters bir laf mı etti ya da size karşı bir tavır içerisinde olduğunu mu göstermek istedi? Nikah boyunca mı tutmak istedi mesela o anki akış neydi yani.

Bir de şu yönden bakalım çünkü ayrıntıları bilmiyoruz. Çocuk o süreçte hayatındaki önemli kişilerden birini kaybediyormuş gibi hissetmiş olabilir. Sonuçta baba gibi gördüğü abisinin başka bir ailesi daha olacak eskisi gibi olamayacaklar evi barkı başka olacak bunu yansıtma şekli de böyle olmuş olabilir. "Ben hala varım değil mi?" endişesi yaşamış olabilir ya da eli tutarak kendi varlığını unutturmamak istemiş olabilir. 20-25 yaşında bilinçli bir yetişkinden bahsetmiyoruz 16 yaş küçük bir yaş aklında kimbilir neler kurdu sizin aileye girişinizle birlikte. Hatta şimdi 16 galiba evlendiğinizde yaşı daha küçük olmalı. Ya da bu dediğimi de düşünmemiş sadece o an şımarıklığına tutmuştur altında hiçbir mana olmadan yani size söyledi mi nedenini?

Sürekli biz görümcemle sohbet ederken şunu yaptık şuraya gezmeye gittik diye anlatması da cabası. Biz şu an eşimle gurbetteyiz ben hamileyim halası olacak ama doğru düzgün yeğenini merak edip abisini tebrik bile etmediler.

Allah tamamına erdirsin sağlıkla mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah :nazar: Şimdiki çocuklardan sizin kadar detaylı ve ince düşünmesini beklerseniz daha çok alınacak şeyler bulursunuz canınızı böyle şeylerle çok sıkmayın bence. Başta anne baba olmayınca bu tarz durumlarda abiyi yengeyi tebrik etmek gerektiği ihtiyacı olup olmadığının sorulması gerektiği öğrenilmemiş olabilir diye düşündüm açıkçası yani bilmiyor olabilir. Ha başkalarına karşı her şeyi biliyor ama bize uygulamıyor diyorsanız size tepkisel bir yaklaşımı olabilir nedenini öğrenip çözün derim. Gezdik tozduk diye anlatmasında rahatsız edici ne var bilemedim kardeş onlar gezebilirler mesela sizin abiniz sizi alıp gezdirse siz bunu anlattığınızda eşiniz bunu kendi içinde sorun eder mi? O da garip olur çünkü.

Görümcem ikide bir garip garip fotoğraflarını abisine atıyor tiktok videolarını atıyor aliskanlik yapmis eşime dün yine resim atmış eşimde yerim özledim teninin kokusunu sen özlemedin mi yazmış? Yani teninin kokusu ne alaka ya ? Yani bu normal mi? Ben mi yım ruh hastası olan anlamadım.

Garip derken nasıl bir fotoğraf bu? Böyle söyleyince insanın aklına pek de hoş olmayan fotoğraflar geliyor çünkü o detayı açmak lazım. Hani dekolteli vs tarzı diyorsanız bu sıkıntı çünkü insan niye abisine öyle bir foto atsın kiii onu geçtim niye böyle fotolar çeksin ki derim. Bir yandan da abisine göndermesi iyi çünkü o platformlarda saçmalamalar yapıyorsa abilerinin müdahale etme şansı olur çünkü 18 yaşına gelene kadar aile koruması altında oluyorlar ya. Yine de bu kısım içeriği bilmediğim için yorum konusunda kısıtladı beni net olamadım.

Eşinizin özlemini belirttiği sözü kendisine masumane geliyor olsa da kardeşe denecek bir şey mi? Denmez bence hatta çocuğuna bile demezsin gibi geldi şu an. Ama şunu da bilin ki size söylediği manada kardeşine kullanmıyordur sadece kelimeleri doğru seçememiş bence anlamını düşünmemiş. Bu bir kere olduysa yanlış ifade etmiştir ara ara yapıyorsa tatlı tatlı uyarmak lazım. Bunu espirili bir tavırla şakayla karışık söyleyebilirsiniz. Aranızdaki iletişim nasıl bilmiyorum ama hani gülümseyerek "Kıza öyle yazılır mı ya çok özledim kız sen abini özlemedin mi deseydin bari şimdi öğretmeni görür arkadaşı görür kiminle konuşuyor bu böyle der yanlış anlaşılır" falan denebilir. Niye yanlış anlaşılsın ne var bunda derse de "Yapma canım bu mesajı kardeşinin telefonunda görsen bir abilik damarın kabarır şimdi en kötü hayırdır kim bu dersin" denir. Fazla da irdelenmez konu kapanınca kendi içinde düşünmeye başlar zaten sahiden öyle mi diye bir dahaki mesajı daha bir düşünerek atar muhtemelen.

Kardeşin de olsa bana kurduğun cümleyi ona kuramazsin söylemeye de çekiniyorum sinirlenecek diye ama sizce bunu açıkça söylemeli miyim ?

Bence rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin yoksa içinizde çığ gibi büyüyecekler. Belki de eşiniz sizin rahatsızlık duyduğunuz şeylere anlayış gösterip daha dikkatli olacak bu kadar zaman üzüldüğünüze de değmeyecek. Sadece bu durumları konuşurken kardeşiyle arasında kadın erkek ilişkisi tarzında bir yakınlık olduğunu ima edecek cümleler kurmayın çünkü yazılanları okurken alttan alta gelen bu ima beni bile rahatsız etti acaba öz kardeş değiller mi diye kontrol ettim yazınızı eşinizde böyle algılarsa sizinle tartışmaya girebilir o saatten sonra da derdinizi hiç anlatamazsınız. Öyle bir şey düşünmedim demeyin anlattığınız şeylere bütün halde bakınca farkında olmasanız da bu tarzda bir sıkıntı duyuyormuş gibi bir izlenim uyandırıyorsunuz yoksa iki kardeşin sarılması ya da başını omzuna koyması bu kadar göze batmaz o detayları da vermezdiniz. Haa ben eminim öyle bir şey düşünmüyorum diyorsanız da eşinizle konuşurken bu lafı dersem bambaşka bir şey anlar mı diye ölçüp tartarak konuşun bence çünkü insan bazen aklındakini sözlere dökmeye çalışırken hiç düşünmediği şeyleri ima etmiş gibi olabiliyor. Gereksiz yere gerilmeyin diye diyorum.

Bir de kardeşin onu yapıyor bunu yapıyor özellikle yapıyor nikahta da böyleydi vs diye anlatmayın bu sefer sizi saldırıyormuş gibi algılayıp anlamadan etmeden direkt kardeşini korumaya geçer siz ara bozmaya çalışan biri gibi olursunuz. Sakin sakin anlatın derdinizi maksadınızın kavga çıkarmak değil aile ilişkilerini derli toplu bir hale getirmek olduğu belli olsun hatta bu tarz konuları internetten araştırın ki bak uzmanlar aradaki sağlıklı sınırları şöyle kurun diyor çocuklarla ya da gençlerle konuşurken şunlara dikkat etmek gerekli ki onlarında gelişimine faydalı olsun diyor vs deme şansınız olsun. Yani ben bunları anlatıyorum ama kardeşini de önemsiyorum iki tarafta iyi olsun istiyorumu hissettirin.

Kıskandığı için mi yapiyor yani bunları resim atmaları hareketleri filan ne zaman gitsek omzuna kafasını koyuyor yanımda gözümün içine bakarak yapıyor bide anlam veremiyorum yeğeni olacak bu hep böyle mi gidecek.

İlla öyledir demiyorum ama kız çocuksu bir kıskançlıkla sizi kızdırmaya çalışıyor olabilir hatta sinir olduğunuzu anlıyorsa üzerinize daha çok gidebilir çocuk çünkü (Gözümün içine baka baka diyorsunuz ya ondan diyorum) Haa! Gözümün içine bakıyor diye algıladığınız şey şu da olabilir kız içinden "Yengem niye bana böyle tuhaf tuhaf bakıyor" diye geçiriyor o yüzden bakıyor olabilir bilemeyiz. Yeğeni olunca ne olacak diyorsunuz ya belki de eşinizin bir omzunda kardeşi diğer omzunda çocuğu olacak ikisi de eşinizin canından bir parça çünkü elinde büyümüş bir kardeş yok sayılamaz. Ama aynı şeyi yani kıskandırmayı resim atma için söyleyemem o daha çok abinin ilgisini üzerine çekme kendisiyle ilgilendirme kendi yaş grubu tarzında sohbet ettirme gibi bir şey sanki. Dedim ya ne tarz resim ve video bilmiyorum.

Belki kıza yaklaşıp onunla abla kardeş ilişkisi kurmayı deneyebilirsiniz yani seni kenara itmedik sen de ailemizin bir parçasısını hissettirmek gibi. Bence en başta yakınlık kurmaya çalışmalıydınız ya o fırsat kaçmış galiba. Sizi abisiyle arasına giren biri olarak görüyorsa en azından böyle olmadığını anlar daha olumlu olmaya başlar. Hem siz de kadınsınız sohbet ede ede onu hareketleri ya da konuşmaları konusunda yapıcı şekilde yönlendirebilirsiniz. Şey düşünün aynı şeyleri sizin kardeşiniz yapıyor olabilirdi ona nasıl bir empatiyle yaklaşacaksanız eşinizin kardeşine de o iyi niyetle yaklaşın derim ben. Bir de anneleri terk etmiş kardeşler ortada kalmış dediniz ya kızda bu travma oluşturmuş olabilir bunu ne şekilde dışa vurduğunu da bilmeyiz bir de şimdi içinde yaşadığı ergenlik krizleri falan vardır dikkat etmek lazım. Diğer abilerle arası nasıl onu da merak ettim gerçi bir abi daha otoriter olur böyle durumlarda aynı davranamaz.
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Merhaba aramıza hoş geldiniz
:papatya:


Şimdi sizi eşinizi ve görümcenizi objektif bir gözle gözlemleme şansım olmadığı için tüm söylediklerinize vereceğim cevaplar ne kadar sağlıklı olacak bilmiyorum ama yine de acaba şundan mı yoksa bundan mı diye fikir yürütmeye çalışacağım. Umarım içlerinde işinize yarar şeyler olur



Size inat gibi yani bilerek mi yapıyor? Yapmıyorsa eşiniz o sözlere ya da hareketlere sizin gibi özel anlamlar yüklemiyor olabilir. Kadınlar daha hassas bu konuda. Mesela kimisi için "Aşkım" hitabı sadece eşe sevgiliye söylenebilecek kadın erkek ilişkisini içine alan özellikteyken (Psikologlar da öyle söyler çocuğa bile denmemeli denir ki bence de öyle) kimisi için de arkadaşa çocuğa kediye bir aile üyesine vs sıradan bir şekilde söylenebilecek bir şey yani iki tarafında kelimeleri algılayış şekli farklı. Ha diyorsanız aralarındaki cümleler sadece eşler arasında geçebilecek özel cümleler o zaman durum sıkıntıya düşer ama o cümlelerin ne olduğunu bilmeden bu konuda haklısınız ya da haksızsınız diyemem.



16 yaş küçük bir yaş yani çocuk diyebiliriz görümcenize 18'e kadar çocuk deniliyor çünkü. Muhtemelen birbirlerine aşırı bağlılar ve anne baba olmayınca birbirlerine tutunmuşlar ki erkek ebeveynlerle büyümüş onu yönlendirebilecek bir anne ya da abla yok bir nevi abilerinin prensesi olmuş. Beraber uyumak manasız geldi çok küçükken miydi yoksa 16 yaşına kadar mı sürdü? Anne ile bile olsa o yaşta birlikte uyumak önerilmez diye duymuştum. Anneleri evden gittiği sırada uyuyor muydu acaba? Belki o yüzden abilerle birlikte uyumak istiyordur yani uyursam onlarda gider o zaman yanımda olsunlar kalkarlarsa da hissedeyim gibi. Bu 16 yaşa kadar sürdüyse bana biraz travmalı bir şey gibi geldi üstüne gitmek lazım.

"Tabi ki abilerini baba gibi benimsicekler kardesidir" deseniz de kardeşlerin sarılması öpmesi sizi rahatsız ediyor sanırım. Bunu özellikle iki kere yazmışsınız (3 kere de olabilir konuşmanın devamında da gördüm sanki saç öpme gibi bir şey) normal karşılıyormuş gibi görünseniz de hoşunuza gitmemiş. Bana göre kardeşlerin cıvıklığa ya da maksadını aşmaya dönmeyecek şekilde sarılması birbirini öpmesi şakalaşması hatta birlikte gezmeleri tuhaf bir şey değil. Sonuçta birbirlerinin aile üyeleri altında ne olabilir ki.



İşte en başta bundan bahsettim. Aşkım hitabının içi boş artık herkes herkese rahatlıkla söyleyebiliyor ve bunu söylerken gerçek manasını kullanmıyor ağızlara yapıştı resmen. Bunu eşinize söylerseniz yani bu hitabın sizin için duygusal bir anlam içerdiğini başkasına denmesinden de hoşlanmadığınızı bence dikkat edecektir. Diğer cümleler ne bilmiyorum ama onlar konusunda da ikaz edebilirsiniz. Karşı tarafa kızar gibi değil de mevcut durumun sizin üzerinizde yarattığı şeyi paylaşın denir o zaman suçlanıyormuş gibi algılamaz sizin duygunuza odaklanırmış :düsün:



Neden çocukla çocuk olup siz de ona nispet yaptınız anlamadım. Bir de sanki çok büyük bir şey yapmış gibi anlattınız ya olayın detayını merak ettim yani eli tutarken sizi itip ters bir laf mı etti ya da size karşı bir tavır içerisinde olduğunu mu göstermek istedi? Nikah boyunca mı tutmak istedi mesela o anki akış neydi yani.

Bir de şu yönden bakalım çünkü ayrıntıları bilmiyoruz. Çocuk o süreçte hayatındaki önemli kişilerden birini kaybediyormuş gibi hissetmiş olabilir. Sonuçta baba gibi gördüğü abisinin başka bir ailesi daha olacak eskisi gibi olamayacaklar evi barkı başka olacak bunu yansıtma şekli de böyle olmuş olabilir. "Ben hala varım değil mi?" endişesi yaşamış olabilir ya da eli tutarak kendi varlığını unutturmamak istemiş olabilir. 20-25 yaşında bilinçli bir yetişkinden bahsetmiyoruz 16 yaş küçük bir yaş aklında kimbilir neler kurdu sizin aileye girişinizle birlikte. Hatta şimdi 16 galiba evlendiğinizde yaşı daha küçük olmalı. Ya da bu dediğimi de düşünmemiş sadece o an şımarıklığına tutmuştur altında hiçbir mana olmadan yani size söyledi mi nedenini?



Allah tamamına erdirsin sağlıkla mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah :nazar: Şimdiki çocuklardan sizin kadar detaylı ve ince düşünmesini beklerseniz daha çok alınacak şeyler bulursunuz canınızı böyle şeylerle çok sıkmayın bence. Başta anne baba olmayınca bu tarz durumlarda abiyi yengeyi tebrik etmek gerektiği ihtiyacı olup olmadığının sorulması gerektiği öğrenilmemiş olabilir diye düşündüm açıkçası yani bilmiyor olabilir. Ha başkalarına karşı her şeyi biliyor ama bize uygulamıyor diyorsanız size tepkisel bir yaklaşımı olabilir nedenini öğrenip çözün derim. Gezdik tozduk diye anlatmasında rahatsız edici ne var bilemedim kardeş onlar gezebilirler mesela sizin abiniz sizi alıp gezdirse siz bunu anlattığınızda eşiniz bunu kendi içinde sorun eder mi? O da garip olur çünkü.



Garip derken nasıl bir fotoğraf bu? Böyle söyleyince insanın aklına pek de hoş olmayan fotoğraflar geliyor çünkü o detayı açmak lazım. Hani dekolteli vs tarzı diyorsanız bu sıkıntı çünkü insan niye abisine öyle bir foto atsın kiii onu geçtim niye böyle fotolar çeksin ki derim. Bir yandan da abisine göndermesi iyi çünkü o platformlarda saçmalamalar yapıyorsa abilerinin müdahale etme şansı olur çünkü 18 yaşına gelene kadar aile koruması altında oluyorlar ya. Yine de bu kısım içeriği bilmediğim için yorum konusunda kısıtladı beni net olamadım.

Eşinizin özlemini belirttiği sözü kendisine masumane geliyor olsa da kardeşe denecek bir şey mi? Denmez bence hatta çocuğuna bile demezsin gibi geldi şu an. Ama şunu da bilin ki size söylediği manada kardeşine kullanmıyordur sadece kelimeleri doğru seçememiş bence anlamını düşünmemiş. Bu bir kere olduysa yanlış ifade etmiştir ara ara yapıyorsa tatlı tatlı uyarmak lazım. Bunu espirili bir tavırla şakayla karışık söyleyebilirsiniz. Aranızdaki iletişim nasıl bilmiyorum ama hani gülümseyerek "Kıza öyle yazılır mı ya çok özledim kız sen abini özlemedin mi deseydin bari şimdi öğretmeni görür arkadaşı görür kiminle konuşuyor bu böyle der yanlış anlaşılır" falan denebilir. Niye yanlış anlaşılsın ne var bunda derse de "Yapma canım bu mesajı kardeşinin telefonunda görsen bir abilik damarın kabarır şimdi en kötü hayırdır kim bu dersin" denir. Fazla da irdelenmez konu kapanınca kendi içinde düşünmeye başlar zaten sahiden öyle mi diye bir dahaki mesajı daha bir düşünerek atar muhtemelen.



Bence rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin yoksa içinizde çığ gibi büyüyecekler. Belki de eşiniz sizin rahatsızlık duyduğunuz şeylere anlayış gösterip daha dikkatli olacak bu kadar zaman üzüldüğünüze de değmeyecek. Sadece bu durumları konuşurken kardeşiyle arasında kadın erkek ilişkisi tarzında bir yakınlık olduğunu ima edecek cümleler kurmayın çünkü yazılanları okurken alttan alta gelen bu ima beni bile rahatsız etti acaba öz kardeş değiller mi diye kontrol ettim yazınızı eşinizde böyle algılarsa sizinle tartışmaya girebilir o saatten sonra da derdinizi hiç anlatamazsınız. Öyle bir şey düşünmedim demeyin anlattığınız şeylere bütün halde bakınca farkında olmasanız da bu tarzda bir sıkıntı duyuyormuş gibi bir izlenim uyandırıyorsunuz yoksa iki kardeşin sarılması ya da başını omzuna koyması bu kadar göze batmaz o detayları da vermezdiniz. Haa ben eminim öyle bir şey düşünmüyorum diyorsanız da eşinizle konuşurken bu lafı dersem bambaşka bir şey anlar mı diye ölçüp tartarak konuşun bence çünkü insan bazen aklındakini sözlere dökmeye çalışırken hiç düşünmediği şeyleri ima etmiş gibi olabiliyor. Gereksiz yere gerilmeyin diye diyorum.

Bir de kardeşin onu yapıyor bunu yapıyor özellikle yapıyor nikahta da böyleydi vs diye anlatmayın bu sefer sizi saldırıyormuş gibi algılayıp anlamadan etmeden direkt kardeşini korumaya geçer siz ara bozmaya çalışan biri gibi olursunuz. Sakin sakin anlatın derdinizi maksadınızın kavga çıkarmak değil aile ilişkilerini derli toplu bir hale getirmek olduğu belli olsun hatta bu tarz konuları internetten araştırın ki bak uzmanlar aradaki sağlıklı sınırları şöyle kurun diyor çocuklarla ya da gençlerle konuşurken şunlara dikkat etmek gerekli ki onlarında gelişimine faydalı olsun diyor vs deme şansınız olsun. Yani ben bunları anlatıyorum ama kardeşini de önemsiyorum iki tarafta iyi olsun istiyorumu hissettirin.



İlla öyledir demiyorum ama kız çocuksu bir kıskançlıkla sizi kızdırmaya çalışıyor olabilir hatta sinir olduğunuzu anlıyorsa üzerinize daha çok gidebilir çocuk çünkü (Gözümün içine baka baka diyorsunuz ya ondan diyorum) Haa! Gözümün içine bakıyor diye algıladığınız şey şu da olabilir kız içinden "Yengem niye bana böyle tuhaf tuhaf bakıyor" diye geçiriyor o yüzden bakıyor olabilir bilemeyiz. Yeğeni olunca ne olacak diyorsunuz ya belki de eşinizin bir omzunda kardeşi diğer omzunda çocuğu olacak ikisi de eşinizin canından bir parça çünkü elinde büyümüş bir kardeş yok sayılamaz. Ama aynı şeyi yani kıskandırmayı resim atma için söyleyemem o daha çok abinin ilgisini üzerine çekme kendisiyle ilgilendirme kendi yaş grubu tarzında sohbet ettirme gibi bir şey sanki. Dedim ya ne tarz resim ve video bilmiyorum.

Belki kıza yaklaşıp onunla abla kardeş ilişkisi kurmayı deneyebilirsiniz yani seni kenara itmedik sen de ailemizin bir parçasısını hissettirmek gibi. Bence en başta yakınlık kurmaya çalışmalıydınız ya o fırsat kaçmış galiba. Sizi abisiyle arasına giren biri olarak görüyorsa en azından böyle olmadığını anlar daha olumlu olmaya başlar. Hem siz de kadınsınız sohbet ede ede onu hareketleri ya da konuşmaları konusunda yapıcı şekilde yönlendirebilirsiniz. Şey düşünün aynı şeyleri sizin kardeşiniz yapıyor olabilirdi ona nasıl bir empatiyle yaklaşacaksanız eşinizin kardeşine de o iyi niyetle yaklaşın derim ben. Bir de anneleri terk etmiş kardeşler ortada kalmış dediniz ya kızda bu travma oluşturmuş olabilir bunu ne şekilde dışa vurduğunu da bilmeyiz bir de şimdi içinde yaşadığı ergenlik krizleri falan vardır dikkat etmek lazım. Diğer abilerle arası nasıl onu da merak ettim gerçi bir abi daha otoriter olur böyle durumlarda aynı davranamaz.
Görümce konuşmuş ayy dur ben bi okuyim bende görümceyim 3 gelin var neticede benimde kabahatım varmıymış bakem :kriz:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Merhaba aramıza hoş geldiniz
:papatya:


Şimdi sizi eşinizi ve görümcenizi objektif bir gözle gözlemleme şansım olmadığı için tüm söylediklerinize vereceğim cevaplar ne kadar sağlıklı olacak bilmiyorum ama yine de acaba şundan mı yoksa bundan mı diye fikir yürütmeye çalışacağım. Umarım içlerinde işinize yarar şeyler olur



Size inat gibi yani bilerek mi yapıyor? Yapmıyorsa eşiniz o sözlere ya da hareketlere sizin gibi özel anlamlar yüklemiyor olabilir. Kadınlar daha hassas bu konuda. Mesela kimisi için "Aşkım" hitabı sadece eşe sevgiliye söylenebilecek kadın erkek ilişkisini içine alan özellikteyken (Psikologlar da öyle söyler çocuğa bile denmemeli denir ki bence de öyle) kimisi için de arkadaşa çocuğa kediye bir aile üyesine vs sıradan bir şekilde söylenebilecek bir şey yani iki tarafında kelimeleri algılayış şekli farklı. Ha diyorsanız aralarındaki cümleler sadece eşler arasında geçebilecek özel cümleler o zaman durum sıkıntıya düşer ama o cümlelerin ne olduğunu bilmeden bu konuda haklısınız ya da haksızsınız diyemem.



16 yaş küçük bir yaş yani çocuk diyebiliriz görümcenize 18'e kadar çocuk deniliyor çünkü. Muhtemelen birbirlerine aşırı bağlılar ve anne baba olmayınca birbirlerine tutunmuşlar ki erkek ebeveynlerle büyümüş onu yönlendirebilecek bir anne ya da abla yok bir nevi abilerinin prensesi olmuş. Beraber uyumak manasız geldi çok küçükken miydi yoksa 16 yaşına kadar mı sürdü? Anne ile bile olsa o yaşta birlikte uyumak önerilmez diye duymuştum. Anneleri evden gittiği sırada uyuyor muydu acaba? Belki o yüzden abilerle birlikte uyumak istiyordur yani uyursam onlarda gider o zaman yanımda olsunlar kalkarlarsa da hissedeyim gibi. Bu 16 yaşa kadar sürdüyse bana biraz travmalı bir şey gibi geldi üstüne gitmek lazım.

"Tabi ki abilerini baba gibi benimsicekler kardesidir" deseniz de kardeşlerin sarılması öpmesi sizi rahatsız ediyor sanırım. Bunu özellikle iki kere yazmışsınız (3 kere de olabilir konuşmanın devamında da gördüm sanki saç öpme gibi bir şey) normal karşılıyormuş gibi görünseniz de hoşunuza gitmemiş. Bana göre kardeşlerin cıvıklığa ya da maksadını aşmaya dönmeyecek şekilde sarılması birbirini öpmesi şakalaşması hatta birlikte gezmeleri tuhaf bir şey değil. Sonuçta birbirlerinin aile üyeleri altında ne olabilir ki.



İşte en başta bundan bahsettim. Aşkım hitabının içi boş artık herkes herkese rahatlıkla söyleyebiliyor ve bunu söylerken gerçek manasını kullanmıyor ağızlara yapıştı resmen. Bunu eşinize söylerseniz yani bu hitabın sizin için duygusal bir anlam içerdiğini başkasına denmesinden de hoşlanmadığınızı bence dikkat edecektir. Diğer cümleler ne bilmiyorum ama onlar konusunda da ikaz edebilirsiniz. Karşı tarafa kızar gibi değil de mevcut durumun sizin üzerinizde yarattığı şeyi paylaşın denir o zaman suçlanıyormuş gibi algılamaz sizin duygunuza odaklanırmış :düsün:



Neden çocukla çocuk olup siz de ona nispet yaptınız anlamadım. Bir de sanki çok büyük bir şey yapmış gibi anlattınız ya olayın detayını merak ettim yani eli tutarken sizi itip ters bir laf mı etti ya da size karşı bir tavır içerisinde olduğunu mu göstermek istedi? Nikah boyunca mı tutmak istedi mesela o anki akış neydi yani.

Bir de şu yönden bakalım çünkü ayrıntıları bilmiyoruz. Çocuk o süreçte hayatındaki önemli kişilerden birini kaybediyormuş gibi hissetmiş olabilir. Sonuçta baba gibi gördüğü abisinin başka bir ailesi daha olacak eskisi gibi olamayacaklar evi barkı başka olacak bunu yansıtma şekli de böyle olmuş olabilir. "Ben hala varım değil mi?" endişesi yaşamış olabilir ya da eli tutarak kendi varlığını unutturmamak istemiş olabilir. 20-25 yaşında bilinçli bir yetişkinden bahsetmiyoruz 16 yaş küçük bir yaş aklında kimbilir neler kurdu sizin aileye girişinizle birlikte. Hatta şimdi 16 galiba evlendiğinizde yaşı daha küçük olmalı. Ya da bu dediğimi de düşünmemiş sadece o an şımarıklığına tutmuştur altında hiçbir mana olmadan yani size söyledi mi nedenini?



Allah tamamına erdirsin sağlıkla mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah :nazar: Şimdiki çocuklardan sizin kadar detaylı ve ince düşünmesini beklerseniz daha çok alınacak şeyler bulursunuz canınızı böyle şeylerle çok sıkmayın bence. Başta anne baba olmayınca bu tarz durumlarda abiyi yengeyi tebrik etmek gerektiği ihtiyacı olup olmadığının sorulması gerektiği öğrenilmemiş olabilir diye düşündüm açıkçası yani bilmiyor olabilir. Ha başkalarına karşı her şeyi biliyor ama bize uygulamıyor diyorsanız size tepkisel bir yaklaşımı olabilir nedenini öğrenip çözün derim. Gezdik tozduk diye anlatmasında rahatsız edici ne var bilemedim kardeş onlar gezebilirler mesela sizin abiniz sizi alıp gezdirse siz bunu anlattığınızda eşiniz bunu kendi içinde sorun eder mi? O da garip olur çünkü.



Garip derken nasıl bir fotoğraf bu? Böyle söyleyince insanın aklına pek de hoş olmayan fotoğraflar geliyor çünkü o detayı açmak lazım. Hani dekolteli vs tarzı diyorsanız bu sıkıntı çünkü insan niye abisine öyle bir foto atsın kiii onu geçtim niye böyle fotolar çeksin ki derim. Bir yandan da abisine göndermesi iyi çünkü o platformlarda saçmalamalar yapıyorsa abilerinin müdahale etme şansı olur çünkü 18 yaşına gelene kadar aile koruması altında oluyorlar ya. Yine de bu kısım içeriği bilmediğim için yorum konusunda kısıtladı beni net olamadım.

Eşinizin özlemini belirttiği sözü kendisine masumane geliyor olsa da kardeşe denecek bir şey mi? Denmez bence hatta çocuğuna bile demezsin gibi geldi şu an. Ama şunu da bilin ki size söylediği manada kardeşine kullanmıyordur sadece kelimeleri doğru seçememiş bence anlamını düşünmemiş. Bu bir kere olduysa yanlış ifade etmiştir ara ara yapıyorsa tatlı tatlı uyarmak lazım. Bunu espirili bir tavırla şakayla karışık söyleyebilirsiniz. Aranızdaki iletişim nasıl bilmiyorum ama hani gülümseyerek "Kıza öyle yazılır mı ya çok özledim kız sen abini özlemedin mi deseydin bari şimdi öğretmeni görür arkadaşı görür kiminle konuşuyor bu böyle der yanlış anlaşılır" falan denebilir. Niye yanlış anlaşılsın ne var bunda derse de "Yapma canım bu mesajı kardeşinin telefonunda görsen bir abilik damarın kabarır şimdi en kötü hayırdır kim bu dersin" denir. Fazla da irdelenmez konu kapanınca kendi içinde düşünmeye başlar zaten sahiden öyle mi diye bir dahaki mesajı daha bir düşünerek atar muhtemelen.



Bence rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin yoksa içinizde çığ gibi büyüyecekler. Belki de eşiniz sizin rahatsızlık duyduğunuz şeylere anlayış gösterip daha dikkatli olacak bu kadar zaman üzüldüğünüze de değmeyecek. Sadece bu durumları konuşurken kardeşiyle arasında kadın erkek ilişkisi tarzında bir yakınlık olduğunu ima edecek cümleler kurmayın çünkü yazılanları okurken alttan alta gelen bu ima beni bile rahatsız etti acaba öz kardeş değiller mi diye kontrol ettim yazınızı eşinizde böyle algılarsa sizinle tartışmaya girebilir o saatten sonra da derdinizi hiç anlatamazsınız. Öyle bir şey düşünmedim demeyin anlattığınız şeylere bütün halde bakınca farkında olmasanız da bu tarzda bir sıkıntı duyuyormuş gibi bir izlenim uyandırıyorsunuz yoksa iki kardeşin sarılması ya da başını omzuna koyması bu kadar göze batmaz o detayları da vermezdiniz. Haa ben eminim öyle bir şey düşünmüyorum diyorsanız da eşinizle konuşurken bu lafı dersem bambaşka bir şey anlar mı diye ölçüp tartarak konuşun bence çünkü insan bazen aklındakini sözlere dökmeye çalışırken hiç düşünmediği şeyleri ima etmiş gibi olabiliyor. Gereksiz yere gerilmeyin diye diyorum.

Bir de kardeşin onu yapıyor bunu yapıyor özellikle yapıyor nikahta da böyleydi vs diye anlatmayın bu sefer sizi saldırıyormuş gibi algılayıp anlamadan etmeden direkt kardeşini korumaya geçer siz ara bozmaya çalışan biri gibi olursunuz. Sakin sakin anlatın derdinizi maksadınızın kavga çıkarmak değil aile ilişkilerini derli toplu bir hale getirmek olduğu belli olsun hatta bu tarz konuları internetten araştırın ki bak uzmanlar aradaki sağlıklı sınırları şöyle kurun diyor çocuklarla ya da gençlerle konuşurken şunlara dikkat etmek gerekli ki onlarında gelişimine faydalı olsun diyor vs deme şansınız olsun. Yani ben bunları anlatıyorum ama kardeşini de önemsiyorum iki tarafta iyi olsun istiyorumu hissettirin.



İlla öyledir demiyorum ama kız çocuksu bir kıskançlıkla sizi kızdırmaya çalışıyor olabilir hatta sinir olduğunuzu anlıyorsa üzerinize daha çok gidebilir çocuk çünkü (Gözümün içine baka baka diyorsunuz ya ondan diyorum) Haa! Gözümün içine bakıyor diye algıladığınız şey şu da olabilir kız içinden "Yengem niye bana böyle tuhaf tuhaf bakıyor" diye geçiriyor o yüzden bakıyor olabilir bilemeyiz. Yeğeni olunca ne olacak diyorsunuz ya belki de eşinizin bir omzunda kardeşi diğer omzunda çocuğu olacak ikisi de eşinizin canından bir parça çünkü elinde büyümüş bir kardeş yok sayılamaz. Ama aynı şeyi yani kıskandırmayı resim atma için söyleyemem o daha çok abinin ilgisini üzerine çekme kendisiyle ilgilendirme kendi yaş grubu tarzında sohbet ettirme gibi bir şey sanki. Dedim ya ne tarz resim ve video bilmiyorum.

Belki kıza yaklaşıp onunla abla kardeş ilişkisi kurmayı deneyebilirsiniz yani seni kenara itmedik sen de ailemizin bir parçasısını hissettirmek gibi. Bence en başta yakınlık kurmaya çalışmalıydınız ya o fırsat kaçmış galiba. Sizi abisiyle arasına giren biri olarak görüyorsa en azından böyle olmadığını anlar daha olumlu olmaya başlar. Hem siz de kadınsınız sohbet ede ede onu hareketleri ya da konuşmaları konusunda yapıcı şekilde yönlendirebilirsiniz. Şey düşünün aynı şeyleri sizin kardeşiniz yapıyor olabilirdi ona nasıl bir empatiyle yaklaşacaksanız eşinizin kardeşine de o iyi niyetle yaklaşın derim ben. Bir de anneleri terk etmiş kardeşler ortada kalmış dediniz ya kızda bu travma oluşturmuş olabilir bunu ne şekilde dışa vurduğunu da bilmeyiz bir de şimdi içinde yaşadığı ergenlik krizleri falan vardır dikkat etmek lazım. Diğer abilerle arası nasıl onu da merak ettim gerçi bir abi daha otoriter olur böyle durumlarda aynı davranamaz.
Ayy okudum bacım maşallah döktürmüşsün bian hikayeleriniden birini okuyormusum gibi geldi nk budayıcıoğlu :kriz:

Neyse ciddileşeyim :)

Ben annemi 14 banamı 22 yaşımda kaybettim canım 3 abim 1 ablam vardı. Erkek sinekler beni hiç ilgilendirmezdi çünkü 1 ablam var hala öyle biz bize herşeyi paylaşır dertleşir aşkulasıyız birbirmizin ama eşim bazen şakayla der ablanla benden daha cok vakit geçiriyorsun diye eniştemde 20 yıllık evli ablam yeri geldi birlikte uyudun gık demedi cok sever evladı gibi sagolsun bak birde çevçeveye bu yönden gör diye bahsediyorum kendini koy yerine bir kız kardeşin olsaydı göz yumambilir miydin gelse kalsa sürekli eşin rahatsız olabilirdi sürekli bizlemi olacak diyebilirdi ama ben sürekli ablamlardaydım eniştem hala der kızım gibi severim yegenlerimide birlikte büyüttük birlikte büyüdük abimlere gelince ablam benim yurt dışında yazları görebiliyordum abimler hep yanımdaydı ben 18 yaşımda abim evlenmişti gelinimiz bekarkende gelir giderdi ve bana cok yakındı biz birlikte vakit geçirmekten abim hiç aklıma bile gelmezdi yani sana önerim zıtlaşacağına birde onu anlamaya calıssan biraz zaman tanı hamileymişsin birde bosuna kendini yıpratıyorsun bu süreç geçici neticede büyüyecek olan bir kız merak etme 2-3 sene sonra sana söyleyeceklerini abim duymasın aman diyerek başlayacak hatta gönlünü biri çaldığında yenge ben söyleyemiyorum abime den bahset bile diyecek yani bir iki sene görmezden gel hatta sende aşkım de ona sevgiye ilgiye ihtiyacı var demekki.

Eşinlede aşkım kelimesini aradan kaldır madem ikinizede ayni askım demesini istemiyorsun daha özel bir sözcük bulun kadınım desin sana kardeşine diyemeyeceği bir sözcük meselaa kız uyanık ol biraz aaaa :kriz:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ayy okudum bacım maşallah döktürmüşsün bian hikayeleriniden birini okuyormusum gibi geldi nk budayıcıoğlu :kriz:

Neyse ciddileşeyim :)

Ben annemi 14 banamı 22 yaşımda kaybettim canım 3 abim 1 ablam vardı. Erkek sinekler beni hiç ilgilendirmezdi çünkü 1 ablam var hala öyle biz bize herşeyi paylaşır dertleşir aşkulasıyız birbirmizin ama eşim bazen şakayla der ablanla benden daha cok vakit geçiriyorsun diye eniştemde 20 yıllık evli ablam yeri geldi birlikte uyudun gık demedi cok sever evladı gibi sagolsun bak birde çevçeveye bu yönden gör diye bahsediyorum kendini koy yerine bir kız kardeşin olsaydı göz yumambilir miydin gelse kalsa sürekli eşin rahatsız olabilirdi sürekli bizlemi olacak diyebilirdi ama ben sürekli ablamlardaydım eniştem hala der kızım gibi severim yegenlerimide birlikte büyüttük birlikte büyüdük abimlere gelince ablam benim yurt dışında yazları görebiliyordum abimler hep yanımdaydı ben 18 yaşımda abim evlenmişti gelinimiz bekarkende gelir giderdi ve bana cok yakındı biz birlikte vakit geçirmekten abim hiç aklıma bile gelmezdi yani sana önerim zıtlaşacağına birde onu anlamaya calıssan biraz zaman tanı hamileymişsin birde bosuna kendini yıpratıyorsun bu süreç geçici neticede büyüyecek olan bir kız merak etme 2-3 sene sonra sana söyleyeceklerini abim duymasın aman diyerek başlayacak hatta gönlünü biri çaldığında yenge ben söyleyemiyorum abime den bahset bile diyecek yani bir iki sene görmezden gel hatta sende aşkım de ona sevgiye ilgiye ihtiyacı var demekki.

Eşinlede aşkım kelimesini aradan kaldır madem ikinizede ayni askım demesini istemiyorsun daha özel bir sözcük bulun kadınım desin sana kardeşine diyemeyeceği bir sözcük meselaa kız uyanık ol biraz aaaa :kriz:
Ay çok güldüm beni niye alıntıladın sanki konu sahibi benmişim de bana söylüyormuşsun gibi olmuş :kopkop: nk budayıcıoğlu mu :kriz:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
O ne be Firdevs'in "Sen Bihter Ziyagil'sin kendinde gel!" deyişi gibi :krizz: bekar mekar ama çok temiz konuşmuşum kabul et haha
Hahaha sen yeni sürümsün bacım bihter başka kuşak :kriz:
Eveet valla tebrik ederim ben bile kendimden şüpe ettim gelinciklerime öyle şeyler ediyormuyum diye :kriz:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Hahaha sen yeni sürümsün bacım bihter başka kuşak :kriz:
Eveet valla tebrik ederim ben bile kendimden şüpe ettim gelinciklerime öyle şeyler ediyormuyum diye :kriz:
Bihter sıkıntılı bacım benzemeyeyim ben ona zaten :kriz:

Sen huyuna gidilirse şahane görümcesin ya var mı öyle yardımsever neşeli pozitif görümceler :kanka:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bihter sıkıntılı bacım benzemeyeyim ben ona zaten :kriz:

Sen de huyuna gidilirse şahane görümcesin ya var mı öyle yardımsever neşeli pozitif görümceler :kanka:
Bihtere behlül lazım bide bacım bosver :kriz:

He ne demessin kanatsız melaikeyim :kriz: gelinler öyle düsünmüyor ama yaranamıyorsun bacım bizde yeni gelinle çatışıyoruz :kriz:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst