Eşek arısı

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Eşek arısı
260px-Wasp_October_2007-7.jpg

Erkek sarıca (Vespa crabro)
Bilimsel sınıflandırmaAlem:AnimaliaŞube:ArthropodaSınıf:InsectaTakım:HymenopteraFamilya:VespidaeCins:Vespa
Eşek arısı (Vespa crabro), Vespidae familyasına ait böcek türü. Gövdesi kızılımsı sarı ve siyah çizgili olan eşek arıları oldukça iri yapılıdır; uzunlukları arıbeyinde 30 mm’yi, işçi arılarda 23 mm’yi, erkek arılarda ise 2,5 cm’yi bulur.
Yeryüzünde geniş bir bir dağılım gösteren bu yaban arıları, bazen kova büyüklüğünde olan yuvalarını ağaç kovuklarında, duvar oyuklarında ender olarak da toprak üstünde kurarlar.Yuvaların içi, çiğnenmiş bitkisel maddelerin tükürükle karışmasından oluşmuş, kağıda benzer peteklerle döşelidir.
Sokması çok ağrı veren eşekarısının zehiri, insanda ağır alerji tepkilerine yol açabilir.
Eşek arısı ya da Vespa, Vespidae familyasına ait yaban arısı cinsi. Türkiye’deki yaygın türü “sarıca” olarak bilinen Avrupa eşek arısıdır (vespa crabro).
Gövdesi kızılımsı sarı ve siyah çizgili olan eşek arıları oldukça iri yapılıdır; uzunlukları arıbeyinde 30 mm’yi, işçi arılarda 23 mm’yi bulur. Yeryüzünde geniş bir bir dağılım gösteren bu yaban arıları, bazen kova büyüklüğünde olan yuvalarını ağaç kovuklarında, duvar oyuklarında ender olarak da toprak üstünde kurarlar. Yuvaların içi, çiğnenmiş bitkisel maddelerin tükürükle karışmasından oluşmuş, kağıda benzer peteklerle döşelidir. Eşek arıları ağızlarındaki dişleriyle ısırır. Ancak zorda kaldığı vakit iğnesini batırır. Bu iğne zehirlidir.Sokması çok ağrı veren eşekarısının zehiri, insanda ağır alerji tepkilerine yol açabilir.
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
çok korkuyorum arılardan... bizim yeni taşındığımız evde yazın çok vardı.. :ates:eşim ilaçladı, şimdilik birşey yok bakalım...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst