Erzincan Çorbası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
erzincan.jpg

Erzincan Çorbası

Malzemeler:

Hamuru İçin:

* 1 adet yumurta,
* 1 su bardağı un,
* Tuz,
* Ilık su.

Köftesi İçin:

* 250 gr kıyma,
* Karabiber,
* Tuz,
* 1 adet küçük soğan,
* Bir avuç haşlanmış nohut.

Terbiyesi İçin:

* 1 adet yumurta,
* 1 büyük su bardağı yoğurt,
* 2 diş dövülmüş sarımsak.

Çorbanın Üzeri İçin:

* 2-3 yemek kaşığı tereyağı,
* Nane,
* Pul biber.

Yapılışı:

Hamuru için; bir kaba unu ve tuzu koyup harmanlayalım. Üzerine yumurtayı ilave edip karıştıralım. Sonra azar azar ılık suyu ilave edip kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamuru çok ince olmayacak şekilde açalım. Açtığımız hamuru minik kareler şeklinde keselim. Köftesi için; bir kaba rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, kıymayı, karabiberi ve tuzu koyup iyice yoğuralım. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Hazırladığımız köfteleri tereyağında kızartalım. Terbiyesi için; bir kaba yumurtayı, yoğurdu ve sarımsağı ilave edip çırpalım. Tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatalım. İçine minik minik kestiğimiz hamurları atıp 15 dakika kaynatalım. Daha sonra kızarttığımız köfteleri ve haşlanmış nohudu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım. Çorbanın suyundan terbiyenin içine 1 kepçe koyup karıştıralım. Terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş çorbanın içine ilave edip 1 taşım daha kaynatalım. Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Üzeri için; tavaya tereyağını koyup eritelim. Üzerine naneyi ve pul biberi ilave edip yakmadan kavuralım. Hazırladığımız sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökelim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst