Erkeklerde Kısırlık Belirtileri-Erkek Kısırlık Nedenleri

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Erkeklerde Kısırlık Belirtileri-Erkek Kısırlık Nedenleri

attachment.php


Kısırlık veya tıp diliyle İnfertilite, düzenli ve korunmasız olarak bir yıl boyunca cinsel ilişki yaşayan çiftlerin bu süre sonrasında hamile kalamamasına verilen isimdir. Kısırlığın tanımı ve bir bireyin (çiftin) kısır sayılabilmesi için bir her ne kadar bazı etkenler değişiklik gösterse de genel olarak bir yıllık süre yeterli sayılmaktadır. Erkekte kısırlık (erkek infertilitesi) sadece erkeklerden kaynaklanan nedenlerle kadınların hamile kalamaması olarak tanımlanabilir.


Kısırlık Kimlerde Görülür?

Çocuk sahibi olamama durumu eşlerin birisinden kaynaklanıyor olabilir.Genellikle kısırlıkların% 30 unda erkekle ilgili faktörlerin neden olduğu tahmin edilmektedir.Kadınlarda görülen kısırlıklar için de bir % 30luk pay verebiliriz. Geriye kalan % 40lık kısırlık vakaları ise dişi ve erkek faktörlerin bir arada kombinasyonu ile meydana gelir. Erkek kısırlığı daha çok cinsel hastalıklar, ve sperm üretimi ile ilgili sağlık sorunları ile ilişkilidir. Testislerde dölleme kabiliyetine sahip nitelikte sağlıklı sperm üretimi için vücut ısısından daha düşük bir sıcaklık gerekmektedir. Özellikle sperm üretimi için testislerin ihtiyaç duyduğu sıcaklık şartlarının oluşturulamaması kısırlığın en önemli nedenleri arasındadır. Bu durum genellikle varikosel den kaynaklanmaktadır.


Erkeklerde Kısırlık Belirtileri Nelerdir?

Erkekte görülen kısırlığın dışarıdan bakılınca bir belirtisi yoktur. Ancak kısır erkekler çocuk sahibi olamazlar ve bu durum ancak çiftlerin bebek yapmaya karar verdiklerinde 1 yıl uğraşmalarına rağmen kadının bir türlü hamile kalamaması ile anlaşılır.Diğer belirtiler ise erkeğin infertilitesinin altında yatan nedenlere bağlıdır.

Erkeklerde kısırlığa neden olan etkenler ve kısırlık riskleri nelerdir?

Erkeklerde kısırlığa neden olan bir çok etken vardır. Bu etkenler arasında sinir hasarı · Aşırı şişmanlık · hormon dengesizlikleri, hipotiroidizm, hipogonadizm, testislerin normal gelişimini tamamlayamaması, ereksiyon ve boşalma sorunları, diyabetik nöropati, Down sendromu, testis torsiyonu-testise kan akımının kesilmesi, inmemiş testisler, testisin skrotum içine düşememesi, varikosel, (skrotumdaki damarların genişleyerek sperm üretimi yeteneğine zarar vermesi) gibi etkenler ve riskler, erkeklerde kısırlığın en önemli nedenleri arasındadır.

Kaynak: sagligimiza.com
 

Ekli dosyalar

  • erkek-kisirligi1.jpg
    erkek-kisirligi1.jpg
    16,5 KB · Görüntüleme: 65

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst