Erkekler İçin Kısa Boyu Uzun Göstermenin Yolları!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
8b7cf638e87f6a181a1e5dd6448903a1.jpg


Bilmeniz Gerekenler:

Boyunuz 1.70 den kısa ise üzgünüz ama kısa boylusunuz.
Vücuda uygunluk bu kategorideki insanlar için en önemli husustur. Kendinize iyi bir terzi bulun.
Aynı rengin tonlarında giyinmek sizi daha uzun gösterir.

En iyi şekilde görünmeniz seçtiğiniz giysilerin renk uyumuna, kesimine ve kumaşına bağlı. Bu yazıda eğer kısa boylu iseniz gardrobunuza neleri eklemeniz ve daha önemlisi nelerden kurtulmanız gerektiğini anlatacağız.

Kısa Boylu Musunuz?

Eğer boyunuz 1.70m den kısa ise malesef öylesiniz. Kısa boylu olarak zayıf, kaslı, atletik veya tombul olabilirsiniz. Kısa boylu olmak demek ya bacaklarınızın ya da belden yukarınızın (ya da her ikisinin) diğer insanlara göre kısa olması demektir.

Artılar Eksiler

Vücut tipiniz ne olursa olsun yapılması gereken iyi tarafları öne çıkarıp hoşlanmadığklarınızı gizlemektir. Kısa boylu olmak çok uzun olmaya göre avantajlıdır çünkü satın aldığınız kıyafetleri kısalttırabilirsiniz ama uzatamazsınız. Eğer zayıf iseniz herhangi bir mağazaya girip üstünüze uyan kıyafetler bulabilirsiniz. Örneğin sofistike kıyafetler için Avrupa markalarını, günlük kıyafetler içinse Japon moda markalarını tercih edebilirsiniz. Ne de olsa Japonlar ortalama olarak bizlerden biraz kısadırlar (kendileri duymasın).

Ancak malesef genellikle zincir marketlerde bulacağınız kıyafetler size biraz büyük gelecektir. Bunlar belli vücut ölçülerine sahip insanlar için hazırlanırlar ve özellikle biraz kilolu iseniz size uygun kıyafet bulmanız daha da zor olacaktır.

Kılavuz

Uygunluk

Boyunuz veya kilonuz ne olursa olsun, üzerinize uyan kıyafetler giymek sizi diğerlerinden ayıracaktır. Uyan kıyafetler sizi profesyonel, zevk sahibi, detaylara dikkat eden biri olarak gösterir. Uymayan giysiler ise tam tersine sizi umarsız ve tembel gösterecektir. Bu nedenle kendinize iyi bir terzi bulmalısınız. Satın alacağınız her pantolonu, jean bile olsa terziye götürüp alt kısmını düzelttirmelisiniz. Paçalarınızın ayakkabınız üzerinde yığılmasını engellemelisiniz. Kesinlikle duble paça kullanmayınız. Eskitilmiş ve bol şalvar kesimli giysilerden uzak durmalısınız. Eğer bacaklarınız vücudunuzun üst kısmına göre daha kısaysa yüksek bel pantolon tercih etmelisiniz. Eğer gövdeniz kısa ise, bot kesimi veya boru paça pantolonlar size daha uygun olacaktır.

Üst kısım ileilgili olarak da dikkati yüzünüze çekecek kıyafetleri öneriyoruz. Dikkati aşağı çeken V yaka gibi giysiler yerine gömlek giymeniz daha uygun olacaktır. Eğer gövdeniz kısa bacaklarınız uzunsa gömleğinizi pantolonun içine sokmayın. Gömlek kollarınız uzun olursa sizi çocuk gibi gösterir. Bu nedenle ceket içine gömlek giyerken ceketin kolundan gömleğinizin sadece 1-2 santimlik kısmı görünmelidir.

Ceket seçerken ise dikkat etmeniz gereken, ceketin alt kısmının poponuzun kıvrımını geçmemesidir. Böylece bacaklarınız daha uzun görünür. Eğer şüpheniz varsa terzinize danışın. Ceket göğüs cebini yukarı taşımak ve pantolon ceplerinizi biraz aşağı aldırmak sizi daha uzun gösterecektir.

Renkler ve Desenler

Renk ve desen seçiminde boyunuzdan çok kilonuzu gözönüne almalısınız. Koyu ve tek renk giysiler sizi daha zayıf gösterir, açık renk giysiler ise zayıflar tarafından daha çok tercih edilmelidir.

Aynı rengin tonları seçilirse sizi daha uzun gösterir. Açık söylemek gerekirse alt giysiniz ve üst giysiniz arasında çok fazla renk farkı olmamalıdır çünkü dikkati normalden kısa olan kısmınıza çeker. Kısa boylu bir erkek olarak dikkat edeceğiniz bir diğer şey de üzerinde küçük yazılar veya desenler olan gömlek ve tişört seçmenizdir.

Daha daha

Görüntünüzü daha da düzeltmek için aksesuarlardan faydalanın. Basit aksesuarlar dikkatin yüzünüze yönlenmesine yardımcı olacaktır. Geniş kıravatlar yerine daha ince olanları tercih edin. Ayrıca kemerde de aynı taktik geçerli, dar kemerler size daha uygun. Ayrıca şapka kullanabilirsiniz. Kısa saç kesimini ve 2-3 cm topuklu ayakkabıları tavsiye ediyoruz.

Ayrıca yukarıdaki resimdeki ünlü şahsiyet gibi (ki kendisi kısa boylular sınıfındandır) kendinize bir örnek seçip giyim tarzını inceleyebilirsiniz.

Haydi artık gerisi size kalmış...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst