Erkek Ağzından Yemek Tarifleri :)

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
36
Konum
Gaziantep
ERKEK AGZINDAN YEMEK TARIFLERI

*Domatesli Biberli Yumurta *
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.
Sigaranın kulu yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı
gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde
ocağın altını kapatıyoruz.

*Biberli Domatesli Yumurta *

Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda
yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi
pişiriliyor.

*Makarna *

Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç
izlemeye başlıyoruz. İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.
Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz.
Yapışırsa pismiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin
kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru dokuyoruz. (o zaman
hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine
ketçap sıkıp yiyoruz.

Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın.Sayıca
fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışıyo.



*Tuzlu Makarna*

Yapılışı ayni makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları
suya atmadan önce tuz koymayı akil ediyoruz... Öyle daha güzel oluyor.


*Pilav *

Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var.
Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek
tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini
bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine
yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca
yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup
pişiriyorsunuz.

Hem bunu süzmeye de gerek yok.



*Patates Kızartması *

En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi
kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tvde pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden
yiyemiyoruz.

Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.


*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER *

*Hazır Pizza*

Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra
fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek
şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.

*Hazır Köfte *

Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon
tavaya koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk olmadan
altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek lazım.


*ZOR YEMEKLER*

*Konserve Türlü*

Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin
içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple
başında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandıkları için henüz
tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bi
şeye benziyor.

*Tavuk *

Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip
pişmediğine bakmak için hayvanin kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek
piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden
pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz seker eklenebilir.


*ULTRA ZOR YEMEKLER *

*Kıymalı Bamya *

Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş
kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden
makarna pişirmeyi öneriyorum.


*PUF NOKTALAR *

1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak
kirletmemiş olursunuz.

2-) Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda
altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.

3- ) Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana
dokunmayın.

Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kotu kokuyor. Bunun yerine
soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni isi görür.

4-) Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla
yıkamayın.
Kızgın yağa attığınızda çok kotu patlıyorlar.

5-)Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet gecen
ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış
demektir.
Sakin yemeyin.

6-) Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün
olduğunca çiğ tüketin.

7-) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye
ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz. Tencere kapağı en mükemmel
tabaktır.

:cool:Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kimi yemeyi
düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bolüme konan
şeyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur.

9-) Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin
kokusu dolaba daha az yayılır.

10-) Spagetti paketini açmak için paketi ortasından sıkıca
kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı
yırtılacaktır.

Belki bu işlem sırasında makarna unufak olabilir ama risk almaya değer.
Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha
güzel, bu size çok maço bir hava verir.

11-)Sağda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bir
şey varmış. Birden içimi bir heyecan kapladı. Ulan madem bu isin robotu
var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip aldım bi tane.
Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal
kırıklığına uğradım biraz. Ben açıkçası UFO gibi bişey bekliyodum, bu bildiğimiz
tencerenin plastiği. İçinde de vantilatör gibi bisey var. Bununla
birlikte bi ton plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bi ise yarayacaklarını
sanmıyorum. Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan atim içine.
Bakalım ne yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Ayy çok iyiymiş :gulsemmi:"*Tuzlu Makarna*Yapılışı ayni makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnalarısuya atmadan önce tuz koymayı akil ediyoruz... Öyle daha güzel oluyor." :nazo:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
*Makarna *

Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç
izlemeye başlıyoruz. İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.
Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz.
Yapışırsa pismiş demektir.

Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın.Sayıca
fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışıyo.


Ayyy buna koptum yaaa @nk83 :kahkaha:
 

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var.
Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek
tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini
bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine
yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca
yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup
pişiriyorsunuz.


hahaha deliler yahu :ko
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst