Erkan Kolçak Köstendil

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
erkan+kol%C3%A7ak+k%C3%B6stendil+kim.jpg1.jpg


Erkan Kolçak Köstendil

6 Ocak 1983 yılında Bursa’da dünyaya gelen genç oyuncu Erkan Kolçak Köstendil, Lise eğitimi doğduğu memlekette tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüü okuyarak tamamladı.

Çeşitli tiyatro oyunlarında rol alan Erkan Kolçak Köstendil, profesyonel olarak ilk Facebook dizisi Mukadderat’ı yazıp yöneterek oyunculuk kariyerine adım attı.

Genelde kısa ve orta metrajlı filmler yazıp yöneten Erkan Kolçak Köstendil, Sakarya Fırat dizisinde canlandırdığı Er Mahmut Karakum karakteri ile ün kazandı. Daha sonra Merhamet dizisindeki Mehmet karakteri ile herkesin tanıdığı bir isim haline gelmiştir. Bir çok dalda ödüller alan genç oyuncu son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Ulan İstanbul adlı dizide Carlos karakterine can verecektir.

7. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Seçici Kurul Genç Oyuncu Özel Ödülü, Tiyatro dergisi tarafından “Yılın Erkek Oyuncusu” ödülü, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali Özel Gösterim iyi senaryo, en iyi görüntü, en iyi yönetmen ve en iyi film ödüllü, Kral Midas Kısa Film Yarışması En İyi Film ile En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştır.

Erkan Kolçak Köstendil ayrıca Babalar ve Evlatları adlı dizide ve Güz Sancısı adlı filmde rol almıştır.

Alıntıdır

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst