incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 litre sıcak su (3 su bardağı kadarı et veya tavuk suyu. Yoksa bir tane bulyon)
Meyanesi için
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı soğuk su
1 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için
2 yemek kaşığı sıvı yağ yada 1 yemek kaşığı tere yağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1,5 litre sıcak su içine erişte ve nohutu koyup kaynamaya bırakın. Yoğurt, su, yumurta ve unu bir kapta pütürsüzleşene kadar karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan önce yoğurlu karışıma bir su bardağı kadar yavaş yavaş ilave edinki çorbada kesilme olmasın. Daha sonra yogurtlu karışımı yine tencereye yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Daha sonra çorba kaynayana kadar karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya bulyon atacaksanız tuz miktarını ona göre ayarlıyın. Erişteler yumşayana kadar çorbamızı pişirin.
Servis sırasında yağda kızdırılmış nane ve kırmızı birer ile servis yapın
AFİYET OLSUN
ALINTI