En sevilen 5 tuzlu ikramlık!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dfkjdfv_e1607117-43fa-458a-a526-2b4dd43442d5_14_DBD495CB-78ED-4E5D-8DA7-F8ACA69233A0.jpg

En sevilen 5 tuzlu ikramlık!




İkramlıkları kim sevmez? Çay saatlerimizi keyiflendiren, en sevilen 5 tuzlu çeşidi sizler için derledik



5 çayımızın vazgeçilmezi ikramlıklar arasından en çok tercih edilenleri bir de bizim tarifimizden deneyin. Hatırlatmam gerekir ki, bu tatlar alışkanlık yapıyor...



1_25112011171824_30408.jpg




PAMUK POĞAÇA



6 kişilik



Gerekli malzeme:



• 1 paket yaş maya
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• Yarım çay bardağı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 su bardağı ılık su
• Aldığı kadar un ÜZERİ İÇİN
• 1 yumurta sarısı
• Çörek otu




HAZIRLANIŞI: Ilık süte mayayı ekleyip karıştırarak eritin. Ayçiçek yağı, şeker, tuz, ılık su ve aldığı kadar unu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların içine dilediğiniz iç malzemeyi paylaştırıp kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmaları için bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.



2_25112011171824_30408.jpg




PEYNİRLİ ÇÖREK



6-8 kişilik



Gerekli malzeme:



• 3 su bardağı un
• 1 yumurta
• Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
• Yarım su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı ılık su
• 20 gr yaş maya
• Tuz




Üzeri için:
• 1 yumurta sarısı
• Susam




İç harcı için:
• 300-400 gr beyaz peynir
• 7-8 kurutulmuş domates (zeytinyağında yumuşatılmış)
• 1 demet kıyılmış maydanoz
• 1 kahve fincanı ayçiçek yağı




HAZIRLANIŞI: Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra mayayı ilave ederek yarım su bardağı ılık suyla birlikte parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurta, ayçiçek yağı ve yoğurdu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dakika bekletin. İç harcı için ayçiçek yağı hariç diğer malzemeyi karıştırın. Hamuru üç parçaya bölün. Tezgaha un serpip yarım parmak kalınlığında merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. Her tarafını ayçiçek yağı ile yağlayın. Peynirli ve kurutulmuş domatesli harcı üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. Kalan iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 20 dakika daha tepside mayalandıktan sonra önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Servis yapın.



3_25112011171824_30408.jpg


SOSİSLİ SANDAL




10 kişilik



Gerekli malzeme:



• 5 su bardağı un
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 100 gr margarin
• 2 yumurta akı
• 1 su bardağı ılık su veya süt
• 1 yemek kaşığı kuru maya
• 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ÜZERİ İÇİN
• 2 yumurta sarısı İÇ HARCI İÇİN
• 250 gr sosis
• 3-4 sivri biber
• 2 domatesin püresi
• Yarım çay bardağı zeytinyağı




HAZIRLANIŞI: Süte mayayı ilave edip eritin. 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alın. Toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açıp mayalı süt, yoğurt, ayçiçek yağı, oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurta aklarını ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için 45 dakika bekletin. Sosisleri ve biberleri doğrayın. Zeytinyağını tavaya aktarın. Biberleri ve sosisleri tavaya alıp 2-3 dakika soteleyin. Domates püresini de ekleyip birlikte pişirin. Sos suyunu çekince arzu ettiğiniz baharatları (kekik, tuz, karabiber) ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Hamurdan cevizden biraz daha küçük bezeler koparın. Elinizle sandal şekli verin. Ortalarına birer kaşık iç harçtan paylaştırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Mayalanması için 20 dakika bekletip 160 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.


4_25112011171824_30408.jpg


TUZLU KURABİYE

8-10 kişilik

Gerekli malzeme:

• 2 yumurta
• 200 gr margarin
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 4.5 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 paket kabartma tozu
• Tuz

Üzeri için:
• Çörek otu
• Susam

HAZIRLANIŞI: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Bir yumurta, bir yumurtanın sarısı, eritilmiş margarin, ayçiçek yağı, un, mahlep, şeker, sirke, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru yağlanmış bir zeminde 1 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Şekilli kurabiye kalıplarıyla kesip üzerine yumurta akı sürün. Susam ve çörek otu sepin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.

5_25112011171824_30408.jpg


ZEYTİNLİ ÇÖREK

6 kişilik

Gerekli malzeme:

• 4 su bardağı un
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı ılık süt
• 100 gr eritilmiş tereyağı
• 1 paket kuru maya (11 gr)

Üzeri için:
• 1 yumurta sarısı
• Susam

İç harcı için:
• 200 gr çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

HAZIRLANIŞI: Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırın. Hamurları un serptiğiniz mutfak tezgahında yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Üç parmak kalınlığında dikdörtgenler kesin. Üzerine zeytinleri serpin. Uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın. Kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.


ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst