En Keyifli Çocuk Oyunları

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya

En Keyifli Çocuk Oyunları

attachment.php


Çocukların evde oynayabileceği oyun önerileri!

Sünger Yarışı

Her çocuk kendine bir eş bulur. Biri elinde bardakla bir çizginin arkasına geçer. Diğer çocuk ise eline bir sünger alır, karşısında duran bir küvete koşar, süngeri içine batırır ve süngerin suyu emmesini sağlar. Sonra çocuklar ellerindeki süngerdeki suyu bardağa boşaltır. Bardağı ilk dolan ekip kazanır.

Tam İsabet

İki çocuk diğer arkadaşlarını sünger topuyla vurmaya çalışır. Vurulan çocuk vuran çocuğun kendisi vurulana kadar yere oturmalıdır. Kendisi vurulduğunda bütün "kurbanları" ayağa kalkıp oynamaya devam edebilir. Çocuklardan biri topu havada yakalarsa atan çocuk yere oturmalıdır.

Tuz ve Şeker

Bir çocuk kaptan olur; diğerleri de belirli bir mesafede karşısına geçer. Kaptan yavaşça kendi etrafına döner ve bir "şeker" bir de "tuz" diye bağırır. Şeker derken diğer çocuklar kaptana yaklaşabilir, tuz deyince de durmaları gerekir. Buna rağmen harekete devam edenler ise başlangıç noktasına geri döner. Kaptana ilk yaklaşan kazanır.

Gölge Koşusu

Bir çocuk avcı diğerleri ise avlanan tavşanlardır. Avcı tavşanın gölgesine bastığında tavşan yakalanmış olur. Sonra roller değişir. Tavşanların gölgeleri örneğin bir ağacın gölgesiyle kaplandığında yakalanan tavşan serbest bırakılır. Ancak tavşanlar sürekli olarak saklanamaz. Avcı "Bir, iki, üç hadi koş" dediğinde bütün tavşanlar koşmak zorunda kalır.

Kaynak: Mynet Kadin
 

Ekli dosyalar

  • cocukoynayarakogrensin_460.jpg
    cocukoynayarakogrensin_460.jpg
    29,5 KB · Görüntüleme: 64

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst