En İyi Sonbahar Şarkıları

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
En İyi Sonbahar Şarkıları

Teoman%20_%20%C4%B0stanbul%27da%20Sonbahar.jpg

Teoman - İstanbul'da Sonbahar

İstanbul, sonbaharın en güzel yaşandığı şehirlerden biridir şüphesiz. Sonbaharla birlikte İstanbul'daki değişimleri bir filmi izler gibi izlersiniz. Teoman da bu değişimlerden etkilenmiş olmalı ki, İstanbul'u bir insanmışçasına anlattığı İstanbul'da Sonbahar şarkısını yazıp seslendirdi. İstanbul'da Sonbahar şarkısı özellikle, birbirinden güzel İstanbul görüntülerinin yer aldığı klibiyle hafızalarımıza kazınmıştı.



Sezen%20Aksu%20_%20Sonbahar.jpg

Sezen Aksu - Sonbahar

Sonbaharın sarı rüzgarlarıyla alıp başını gidenlerin şarkısıdır. Şarkıyla anılarınıza yolculuk yaparken mahsun rüyalarınızı, masalları hatırlarsınız. Hayal kırıklığıyla "Hani nerede uğrunda azaldığım değerler?" diye sorarken, ellerinizin üşüdüğünü fark edersiniz. Mevsim sonbahardır şimdi, çiçekten yıllarınız geride kalmıştır. Aysel Gürel'in şiirsel sözleriyle, Onno Tunç'un ölümsüz bestelerinden birini buluşturan bu şarkı, Sezen Aksu'nun içinizi ürperten yorumuyla Git albümünde yer almıştır.



Halil%20Sezai%20_%20Sonbahar.jpg

Halil Sezai - Sonbahar

Son zamanların en çok dinlenen sonbahar şarkısı Halil Sezai'ye ait. Şarkılarındaki isyankar tavrıyla bilinen Sezai, bu şarkısında da sonbahara isyan etmekte. "Derdi nedir bu sonbaharın?" diyerek sonbahardan hesap soran şarkıcı, o mutsuzken gülebilecek şeyler bulan insanlara söylenmekten de kendisini alamıyor. Eğer siz de sonbaharda yaşadığınız ruh halinden dolayı kendiniz dahil her şeyi unutmak istiyor ve çevrenizde olup bitenlere tahammül edemiyorsanız bu şarkı tam size göre.


candan_er%C3%A7etin.jpg

Candan Erçetin - Onlar Yanlış Biliyor

Sözlerini Hakan Karahan'ın yazdığı Onlar Yanlış Biliyor, Candan Erçetin'in en güzel şarkılarından biri olmakla beraber, buram buram hüzün kokan bir sonbahar şarkısıdır. Aynadaki üzgün yüzünüzden dolayı sarı sonbahar, puslu soğuk havasıyla en sevdiğiniz mevsim değildir artık. Ve bütün suçun size ait olduğunu itiraf edersiniz. Şarkı, Candan Erçetin'i sonbahardan nasibini almış bir ormanda gördüğümüz ve Erçetin'in dilsiz alfabesini kullandığı klibiyle oldukça dikkat çekmişti.






 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
levent_y%C3%BCksel_be%C5%9F_duyu.jpgsonbahar.jpg

Levent Yüksel - Sonbahar

Levent Yüksel'in Aşkla albümünde yer alan; müziği Yüksel'e, sözleri Bülent Ortaçgil'e ait olan bu şarkı, sonbaharı bize bir tablo gibi anlatır. Bu tabloda bulutlar yaşlı gözlerdir, yeşil yorgundur. Yaşam soğuğa hazırdır ama ayrılığa değil. Yüreğinde hüzün olanların, bir gidenin arkasında kalanların işi çıplak ağaçlar kadar zordur. Sokakta tanık olduğunuz sonbahar, içinizde yaşadığınız mevsimin adıdır.


ajda%20pekkan.JPG

Ajda Pekkan - Sonbahar Rüzgarları

Düşen bir yaprak gördüğünüzde hatırladığınız biri varsa, sonbaharda birini sevmiş olmalı ya da sözleri Erkan Yurdaer'e ait Sonbahar Rüzgarları'nı dinlemiş olmalısınız. Oldukça romantik olan bu şarkıyla birlikte; her sonbahar gelişinde, kuru dallar arasında eski sevgilinizi hatırlamanız kaderiniz olacaktır. Sonbaharda âşık olduğunuzdan, uzaktaki sevgilinin yine bir sonbaharda size döneceğini tüm kalbinizle inanırsınız. Bu şarkıyı bestecesi Yıldırım Gürses başta olmak üzere pek çok şarkıcı seslendirse de, şüphesiz en çok iz bırakanı Ajda Pekkan'ın yorumu olmuştur.


Kargo%20_%20Sonbahar.jpg

Kargo-Sonbahar


%C4%B0lhan%20%C5%9Ee%C5%9Fen%20_%20Eyl%C3%BClde%20Bir%20Cumartesi.jpg

İlhan Şeşen - Eylülde Bir Cumartesi


Soner%20Ar%C4%B1ca%20_%20Sonbahar.jpg

Soner Arıca - Sonbahar


Nil%C3%BCfer%20_%20Caddelerde%20R%C3%BCzgar.jpg

Nilüfer - Caddelerde Rüzgar


Feridun%20D%C3%BCza%C4%9Fa%C3%A7%20_%20Son%20Yapra%C4%9F%C4%B1%20D%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC%20G%C3%BCz%C3%BCn.jpg

Feridun Düzağaç – Son Yaprağı Düştü Güzün


Zeki%20M%C3%BCren_Seninle%20Bir%20Sonbahar.jpg

Zeki Müren-Seninle Bir Sonbahar


ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst