En Çok Yapılan 5 Fondöten Hatası!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
pYbdAa.jpg


Fondöten, iyi bir makyajın en önemli aşaması. Hatta bu bir sanat diyebiliriz! Peki bu sanatı icra ederken, aşağıdaki hataları yapmadığından emin misin?

Sıra sende

İyi bir makyajın en önemli noktası olan fondöteni doğru uygulamak için adımlarımızı izle.

Ten renginden farklı tonda fondöten kullanımı

Fondöten kullanımında en sık yapılan hata, ten rengine uygun tonu seçmemek. Teninden açık veya koyu fondöten kullanımı, özellikle flaş kullanılarak çekilmiş fotoğraflarda göze batıyor. Bu duruma düşmemek için ürünü, bileğin yerine boynunda denemeni öneririz.

Cilt tipiyle uyumsuz fondöten seçimi

Cilt tipini analiz etmek, bu hataya düşmemenin ilk şartı. Cildin yağlıysa matlaştırıcı etkili fondötenlerle birlikte mineralli pudraları, kuruysa sıvı yapılı ve nemlendirici etkili olanları tercih etmek gerekiyor.

Yaz-kış aynı fondöten uygulaması

Her mevsimde aynı fondöteni kullanmak, en sık yapılan hatalar arasında. Kışın cildin daha kuru, yazın ise terlemenin de etkisiyle daha yağlıdır. Bu yüzden yazın kullandığın fondötenin daha hafif ve yağsız yapıda olmasına özen göstermelisin ki cildin tıkanmasın.

Yanlış araç tercihi

Fondöten uygularken fırça kullanmak yerine sünger kullanmak ya da hiçbir araç kullanmamak, güzel bir makyajı çöpe atmakla eşdeğer! Bunu yaşamamak için kesinlikle fırça kullanmalısın. Makyajının homojen olması ve rengin dengeli dağılması için, fondöteni önce cildine uygulayıp daha sonra fırçayla dağıtmalısın.

Nemlendirmeyi atlama

Makyajına başlamadan önce her daim cildine günlük bakımını sağlamak gerekiyor. Bu uygulama, makyajının hatasız görünmesi için büyük önem taşıyor. Aksi takdirde fondöten ince çizgilerini belli edecektir.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    49,1 KB · Görüntüleme: 57

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst