İnsanın kendi evinin dekorasyonuyla uğraşması ayrı bir zevktir ama bunun kolay bir iş olduğunu söylemek haksızlık olur. Aynı oda için pek çok kişinin farklı farklı seçimleri olacaktır. Dekroasyon kuralları ile ilgili biraz bilgi ile işler kolaylaşabilir. Örneğin dekorasyonda en çok yapılan hataları önleyerek şık ve dengeli bir dekor oluşturabilirsiniz.

Aksesuarları bir odaya eklerken adım adım ilerleyin. Yine aksesuar eklemeyi düşündüğünüz odada örneğin duvarda iki-üç parça ile işe başlayın. Elinizdeki tüm resimleri asmak, orta sehpaya ya da konsola tüm aksesuarları dizmek hata olabilir. Aksesuarları ikili üçlü gruplar halinde tutun. Kalabalık olduğunu hissettiğiniz an durun.

- Orantısızlık

- Fazla Süsleme
Aksesuarları bir odaya eklerken adım adım ilerleyin. Yine aksesuar eklemeyi düşündüğünüz odada örneğin duvarda iki-üç parça ile işe başlayın. Elinizdeki tüm resimleri asmak, orta sehpaya ya da konsola tüm aksesuarları dizmek hata olabilir. Aksesuarları ikili üçlü gruplar halinde tutun. Kalabalık olduğunu hissettiğiniz an durun.
- Az Süsleme

- Şıklık Adına Rahatlığı Feda Etmek

- Eklektik Tarzı Fazla İleri Götürmek