En Çok Şikayet Kredi Kartlarına

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.786
Tepki
49.298
Puan
113
Yaş
40
Konum
Çıkmaz Sokak

icon1.gif
En Çok Şikayet Kredi Kartlarına

EN ÇOK ŞİKAYET KREDİ KARTLARINA


l4d56qkredi_karti.jpg

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) 2009 yılı faaliyet raporunda, kuruma ulaşan 6 bin 329 adet talep ve şikayet hakkında işlem yapıldığı, en yoğun başvurunun kredi kartları konusunda olduğu kaydedildi.



ANKARA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) 2009 yılı faaliyet raporunda, kuruma ulaşan 6 bin 329 adet talep ve şikayet hakkında işlemyapıldığı, en yoğun başvurunun kredi kartları konusunda olduğu kaydedildi.

Raporda, 5411 sayılı Kanun kapsamına giren kuruluşlar ve konular hakkında ulaşan şikayet ve ihbarlar ile Kanun kapsamına giren kuruluşlarla üçüncü kişiler arasında özel hukuk ilişkileri dışında doğabilecek uyuşmazlıkların giderilmesine yönelik kuruma ulaşan 6 bin 329 adet talep ve şikayet hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Raporda, Kuruma iletilen şikayet dilekçeleri konu bazında değerlendirildiğinde, en yoğun başvurunun kredi kartları konusunda olduğunun görüldüğü belirtildi. Şikayetlere konu hususların 5411 sayılı Kanun ile 5464 sayılı Kanunun amir hükümlerini ihlal etmediği sürece, uyuşmazlıklara Kurum tarafından müdahale edilmediği hatırlatıldı.

Kredi kartlarına ilişkin şikayetlerin dağılımında, ilk 5 sırada 'borcun yenidenyapılandırılması, kredi kartı ücret ve komisyonlar, müşteriden habersiz kart tanzimi, kredi kartının bankaca iptal edilmemesi, sigorta sorunları' yer aldı.


HaberVitrini.
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.557
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
2010 yılı içerisinde en fazla bankacılık alanından, GSM operatörlerinden, internet sağlayıcılardan ve e- ticaretten dert yandı. 30 kalemden oluşan şikayet dağılımında ilk sırayı bankacılık sektörü almış.
 

pervin86

Daimi Üye
Katılım
12 Nisan 2011
Mesajlar
1.043
Tepki
1.104
Puan
113
Konum
İSTANBUL
kredi kartına mecbur olanları sömürmekten başka bişey değil,,,yok bilmem yıllık aidat,habersizce yapılan sigortalar,habersizce göncerilen ek kartlar,habersizce açılan limitler daha neler neler bu yüzden kırdım attım kredi kartımı varsa al yoksa lama kardeşim özellikle bayanlara verilmemeli kendimden biliyorum alışverişte sınır tanımıyoruz :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst