En Büyük Hayalim Hafız Bir Doktor Olmaktı ..

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
32
Konum
Mersin
en-buyuk-hayalim-hafiz-bir-doktor-olmakti.jpg


Çocukken hafız ve doktor olmayı çok arzuladığını söyleyen diş hekimi Hamide Sinkil önce hafızlığını tamamlar. Orta ve lise eğitimini dışarıdan vererek bitirir. 2003 yılında Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan Sinkil, her başarısının arkasında hafızlığının etkisi olduğuna inanıyor. Bu sayede çabuk öğrendiğini belirtiyor.

Çocukların en çok muhatap oldukları "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna birçok çocuk gibi o da doktor olacağım diye cevap veriyordu. Fakat diğer çocukların aksine o hem bir hafız hem de bir doktor olmanın hayalini kuruyordu. Nitekim ilkokulu bitirir bitirmez hafızlık eğitimine başladı. Hıfzını, hocalarının "Kur'an-ı Kerim'in tamamını Fatiha'yı okur gibi okuyor" övgüleriyle tamamladı. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin yanı sıra Kur'an'ı anlaması gerektiğini de düşünerek Arapça eğitimi aldı. Diğer hayalini gerçekleştirebilmek için orta ve lise öğretimini dışarıdan (sadece sınavlarına girerek) üç yılda tamamladı ve üniversiteye hazırlandı.

Ailesi bu süreçte en büyük destekçisi oldu ve onu yalnız bırakmadı. Ailesine hafızlıktan sonra ikinci bir onur daha yaşatarak 2003 yılında İstanbul Üniversitesi (Çapa) Diş Hekimliği Fakültesi'nden başarıyla mezun oldu. O tarihten beri diş hekimliğini başarıyla sürdüren Hamide Sinkil, "Her hastayı en iyi şekilde tedavi etmeye çalışıyorum. Bu konudaki hassasiyetim de bir zamanlar Kur'an'ı ezberlemek için gösterdiğim hassasiyetten geri değildir. Çünkü dinimiz bizden işimizi en iyi şekilde yapmamızı istiyor. Hafızlık ise bunun tamamen farklı bir boyutu. Bu sayede yanlış yapma aşamasında insanı uyaran bir alarm sistemi gibi." diyor. Diş hekimi Hamide Sinkil her başarısının arkasında hafızlığının etkisi olduğuna inanıyor. Hafızlığın çabuk öğrenmeye, görsel hafızanın kuvvetlenmesine ve ezber yeteneğine katkısı olduğunu belirten Sinkil, "Hafızlığın bana kattığı rasyonel düşünme yeteneği sayesinde bugüne kadar özel hayatımda ve işimde karşılaştığım pek çok problemi çözebildim. Eğitim hayatım süresince de hafızlığın bu olumlu etkisini çokça hissettim." diye konuşuyor. Sinkil, yoğun iş hayatı içerisinde ezberinin zayıflamaması için hafızlık öğrencisi gibi sistemli bir şekilde Kur'an-ı Kerim dersleri de yaptığını anlatıyor.

Hamide Sinkil, ailelerin çocuklarına hem dini hem de fen bilimleri eğitimi alacak imkânlar sunması gerektiğini düşünüyor. Ailelerin çocuklarını sadece hafızlığa ya da sadece bir meslekî eğitime yönlendirmesinin yanlış olduğunu söyleyen Sinkil, çevresinde her meslek dalında çalışan birçok başarılı hafız arkadaşı olduğunu belirtiyor. Sinkil, "Ulaştığım her başarının sonunda kendimi değerlendirirken en değerli yönümün hafızlık olduğunu gördüm." diye konuşuyor.

Hastalarım hafız olduğumu duyunca mutlu oluyor

Ağız ve diş sağlığı konusunda yurtiçi ve yurtdışı seminerlere de katılan diş hekimi Hamide Sinkil, bu tür aktivitelerle kişinin kendini sürekli geliştirmesi gerektiğine inanıyor. Sinkil, her ne kadar hafızlığını vurgulamasa da hastalarının kendisinin hafız olduğunu öğrendiklerinde çok mutlu olduklarını belirttiklerini söylüyor.

Hamide Sinkil hafızların, bulundukları her alanda insanlara faydalı olduklarını, başarılarının insanların dine yaklaşımını etkilediğini düşünüyor. Başarılı diş hekiminin İslam dininin doğru anlaşılması için bütün hafızlardan beklentileri ise şöyle: "Hayat süreçleri onları nereye götürürse götürsün ezberledikleri Kur'an'ı hatırdan çıkarmayıp yaşamalı ve topluma faydalı olmaya çalışmalılar."
 
OP
E

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
32
Konum
Mersin
Maşallah yaa :ask: darısı benim başıma inşallah :dusun: çok feci iştahlandımmmm :uc:
 

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.230
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA
bu haberi yeni gördüm ve duygulandım
ben de bir ara Hafızlık yapıyordum
9 cüz kadar ezberledikten sonra bıraktım
ne zaman birinin hafız olduğunu duyunca kalbim titriyor sanki
imrenerek bakıyorum
ne mutlu ona
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst