Emre Altuğ

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Emre Altuğ

emre_altug.jpg
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Emre Altuğ, ilk albümünden önce Türkiye'nin önde gelen pop starlarından Sezen Aksu, Sertab Erener, Levent Yüksel, Leman Sam ve Nilüfer'e vokalistlik yaptı. Sahne çalışmalarının yanında tiyatrodan da uzak kalmayan sanatçı albümünden önce 3 sezon Dormen Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol aldı. 2000 yılı tiyatro sezonunda Haldun Dormen tarafından sahnelenen, başlıca rollerinde Perihan Savaş, Selçuk Yöntem, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün'ün yer aldığı çok geniş bir kadro ile sergilenen "Bir Kış Öyküsü" adlı müzikalde yer aldı. Yine ilk albümünden bugüne kadar geçen süre içerisinde önce Mustafa Uğurlu, Arzu Yanardağ ile birlikte "Asansör" adlı sinema filminde rol aldı. Daha sonra eski Türk filmlerinin yeniden çekilmesi projesinde yer alan sanatçı bu proje çerçevesinde "Ağaçlar Ayakta Ölür" ve "Halk Çocuğu" adlı TV filmlerinde rol aldı.

Müzik çalışmalarını film çalışmalarıyla birleştiren sanatçı "Asansör" filmi için hazırlanan sound-track albümde hem yorumu hem de söz ve besteleri ile yer aldı.

Film çalışmaları yanında televizyon çalışması da yapan sanatçı 2000 yılı içerisinde özel bir TV kanalında "Kedi" adlı dizide başrol oynadı. Yine müzik çalışmaları içerisinde Melih Kibar "Yadigar" albümü projesinde yer alan sanatçı bu albümde "Bir De Bana Sor" adlı parçayı seslendirmiştir. Albüm ve parça çok büyük bir ilgi görmüş, listelerde hep üst sıralarda yer almıştır.

Sanatçı "Kolay Para" adını taşıyan sinema filminde başrolleri Mustafa Uğurlu, Şebnem Dönmez ile paylaştı. Film Aralık 2002'de vizyona girdi. Sinema, tiyatro ve sahne çalışmalarının yanı sıra reklam filminde ve bir TV dizisinde rol almaktadır.

Sanatçı ilk albümden sonra geçen tüm bu süre içerisinde müzik çalışmalarına da ara vermeden devam etti. Türkiye'nin bir çok ilinde ve yurt dışında 100'e yakın konser veren sanatçı hayranlarıyla birebir buluşma fırsatı da yakaladı. Şırnak/Silopi'de konser veren ilk sanatçı olma özelliğini de elde eden sanatçı Türkiye'nin bir çok ilinde, üniversitelerde, festivallerde ve özel organizasyonlarda sahne alarak bir çok başarılı konsere imza atmıştır.

İlk albümü "İbret-i Alem" ile müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan ve ayrıcalıklı bir yer kazanan Emre Altuğ, 21 Şubat 2003'de "Sıcak" adlı ikinci albümünü çıkardı. 2004 yılında müzik marketlerde yerini alan "Dudak Dudağa" albümü müzik kariyerinde önemli yer tutmaktadır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst