Empenada

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
attachment.php


Empanada'nın vatanı olarak tek bir yer söylemek zor. Kökeninin Arjantin – hatta ismini Arjantin’in Salta şehrinden alır- olduğu tahmin edilse de, özellikle Güney Amerika, Meksika, Porto Riko,İspanya ve Filipinler’de içi doldurularak yapılan bir börek türü olarak yaygın olarak tüketilir. Ancak yapıldığı yerlerde iç malzemesinde farklılıklar gösterir. Benim yaptığım sanıyorum ki, Arjantin Emanadası

Hamur malzemeleri:

350 gr. un
1,5 tatlı kaşığı tuz
100 gr. tereyağı
1 tane yumurta
1/3 bardak su (250 gramılık)
2 kaşık sirke

İç malzemesi:

100 gr. kıyma
2 kaşık zeytinyağı
2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
3 diş sarımsak
1 dolmalık biber
1 tane defne yaprağı ( Ben koymadım.)
2 orta boy patates
Kekik ve tuz (Kekik de sevmediğim için kullanmadım.)
3 dilim sucuk ( Yorum yazan hemen herkes sucuk meselsini sorunca fark ettim ki, sucuk yazmayı unutmuşum.:))

Üzerine sürmek için suyla çırpılmış 1 yumurta
Yapılışı:

Minik minik doğranmış sucukları bir tavada şöyle bir çevirip bir kenara alın.
Sucuğu tavadan aldıktan sonra kıymayı rengi değişene kadar hafifçe kavurun ve onu da bir kenara alın.
Aynı tavaya zeytinyağıyla soğanları koyup, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Minik küpler halinde doğranmış biber, sarımsak ve tuzu (Kekik ve defne yaprağı kullanacaksanız bu aşamada onları da katın.) tavaya ekleyerek kavurmaya devam edin.
Biberler pişince minik küpler olarak kesilen patatesleri de katarak patatesler hafif diri kalacak şekilde pişirin.
Sucuğu ekleyin ve defne yaprağını çıkarıp soğumaya bırakın.
Hamur için verilen malzemelerle orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun ve 12 bezeye ayırın.
Fırını 200° de ısıtın.
Bezeleri 12 cm. çapında açın ve soğumuş olan harçtan bir tarafına koyun.
Hamurun boş tarafını dolu tarafın üzerine katlayıp kenarlarını kıvırarak kapatın.
Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp yağlı tepsiye altı tanesini dizip suyla çırpılan yumurtayı üzerilerine sürün.
Her tepsiyi 25 er dakika veya iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…

Alıntı :
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
Tam benlik :2: defne yaprağı haricinde damak tadıma uygun :durbun:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
neyseki yeni yemek yaptım
hiç kalkasım yok
yoksa duramayıp deneyebilirdim
:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst