Emekliye 87 TL zam

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
Emekliye 87 TL zam


1458081904615.jpg

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar, 1 ay sonra yeni zammına kavuşuyor. Bu kişiler, maaşlarındaki yüzde 10'luk kesintinin kalkmasıyla sağlanan gelir artışını, önümüzdeki ay maaşlarında görecek. Hükümet, çıkardığı yasa ile emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden emeklilerden yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini kaldırmıştı.

EN DÜŞÜK AYLIK ARTACAK
Halen Bağ-Kur kapsamında çalışan memur emeklileri, zammı bu ay aldı. SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar da bu zammı Nisan ayında alacakları maaşlarında görecek. Bu düzenleme sayesinde SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup kendi işini kuran emekliler, 87 lira ile 381 lira arasında zamma kavuşacak. Halen en düşük emekli aylığı 874 lira 19 kuruş. Bu maaşı alan emeklilerden Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerin eline yüzde 10'luk kesinti nedeniyle 786 lira 77 kuruş geçiyor.

AYLIĞI TAM ÖDENECEK
Kesinti kalkması ile bu emeklinin eline artık maaşı tam olarak geçecek. Düzenleme 10 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımını takip eden ödeme dönemi başından itibaren de yürürlüğe girdi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Şubat dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk eden destek primi Mart dönemi aylıklarından kesildi, Nisan döneminde ödenecek aylıklarda bu kesinti yapılmayacak.


Takvim

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst