Elmalı ve Tarçınlı Ayva Suyu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
awesrdtfguhjklk.jpg


Elmalı ve Tarçınlı Ayva Suyu


Tarifi kendim uydurdum :D

(1 büyük şişe için)

1 büyük ayva
1 sarı elma
1/2 çay bardağı (küçük olan) şeker (Damak tadınıza göre çoğaltıp azaltabilirsiniz yada hiç koymayabilirsiniz ama miktar bana tam geldi)
4 karanfil

Süslemek için : Tarçın

Elma ve ayvayı soyup dilimleyerek tencereye alın. Üzerine karanfilleri ve tencere dolana kadar suyu koyup kaynatın. Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra içinden sadece karanfilleri çıkartarak blenderdan geçirin (Pürüzsüz olmalı isterseniz süzebilirsiniz. Ben süzmedim). Salep kıvamında olacak gerekirse kaynamış su ekleyip bir iki taşım daha kaynatabilirsiniz. Ilık içmek gibi bir düşünceniz yok ise cam bir şişeye alıp buzdolabında saklayın.

Ben tarçını çok sevdiğim için resmi çekerken üstüne biraz serptim. Tabi bu sizin isteğinize bağlı. Ayrıca sıcağa yakın ılıklık da içildiği takdirde boğaz ağrısına da iyi geleceğini düşünüyorum. Karanfil tarçın ve ayva bu konuda gerçekten iyidir

Bence içeriğe armut da eklenebilir...

Resimdeki tatlıda içine irmik katılarak yapıldı :D
 
Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst