maviboncuk
Daimi Üye
MALZEMELER
-3 ORTA BOY ELMA
-2 PAKET PETİT BEURE BİSKÜVİ (175+175-360 GR)
-100 GR. FINDIK VEYA CEVİZ (ARZUYA GÖRE)
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
-1 YUMURTA
-2 SU BARDAĞI SÜT
-1,5 KAHVE FİNCANI UN
-3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
-2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
-2 PAKET VANİLYA
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyarak rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Bisküvileri küçük kıra*lım. İçine iri dövülmüş findik veya cevizi ilave edelim. Elma rendesini ilave ederek iyice yoğuralım. Bisküvili elmalı hamurdan ceviz iriliğin*de yuvarlak toplar yaparak servis tabağına veya kuplara koyalım. Ve çikolata sosunu hazırlayalım. Tencereye unu, şekeri, kakaoyu ve sütü alı karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Sosu ateşten alıp iyice soğutalım. Vanilyaları ilave edelim. Yumurtaları teker teker ve çırpmaya devam ede*rek ilave edelim. Çikolata sosu pürüzsüz ve akı*cı bir kıvam aldığında elmalı profiterollerin üzerlerine boşaltıp buzdolabında birkaç saat so*ğutarak servis yapalım.
-3 ORTA BOY ELMA
-2 PAKET PETİT BEURE BİSKÜVİ (175+175-360 GR)
-100 GR. FINDIK VEYA CEVİZ (ARZUYA GÖRE)
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
-1 YUMURTA
-2 SU BARDAĞI SÜT
-1,5 KAHVE FİNCANI UN
-3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
-2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
-2 PAKET VANİLYA
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyarak rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Bisküvileri küçük kıra*lım. İçine iri dövülmüş findik veya cevizi ilave edelim. Elma rendesini ilave ederek iyice yoğuralım. Bisküvili elmalı hamurdan ceviz iriliğin*de yuvarlak toplar yaparak servis tabağına veya kuplara koyalım. Ve çikolata sosunu hazırlayalım. Tencereye unu, şekeri, kakaoyu ve sütü alı karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Sosu ateşten alıp iyice soğutalım. Vanilyaları ilave edelim. Yumurtaları teker teker ve çırpmaya devam ede*rek ilave edelim. Çikolata sosu pürüzsüz ve akı*cı bir kıvam aldığında elmalı profiterollerin üzerlerine boşaltıp buzdolabında birkaç saat so*ğutarak servis yapalım.