(Elmalı Profiterol) Tarifi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
MALZEMELER

-3 ORTA BOY ELMA
-2 PAKET PETİT BEURE BİSKÜVİ (175+175-360 GR)
-100 GR. FINDIK VEYA CEVİZ (ARZUYA GÖRE)

ÇİKOLATA SOSU İÇİN

-1 YUMURTA
-2 SU BARDAĞI SÜT
-1,5 KAHVE FİNCANI UN
-3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
-2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
-2 PAKET VANİLYA

HAZIRLANIŞI

Elmaların kabuklarını soyarak rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Bisküvileri küçük kıra*lım. İçine iri dövülmüş findik veya cevizi ilave edelim. Elma rendesini ilave ederek iyice yoğuralım. Bisküvili elmalı hamurdan ceviz iriliğin*de yuvarlak toplar yaparak servis tabağına veya kuplara koyalım. Ve çikolata sosunu hazırlayalım. Tencereye unu, şekeri, kakaoyu ve sütü alı karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Sosu ateşten alıp iyice soğutalım. Vanilyaları ilave edelim. Yumurtaları teker teker ve çırpmaya devam ede*rek ilave edelim. Çikolata sosu pürüzsüz ve akı*cı bir kıvam aldığında elmalı profiterollerin üzerlerine boşaltıp buzdolabında birkaç saat so*ğutarak servis yapalım.
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
boncugum tarif için teşekkürler bende çok yaparım ogluşum çok sewer
afiyet olsun canım bende çok severim yaptığında benide çağır uçakla gelirim:):Darada yaparım

teşekkürler canım resim yok mu
canım büğün yapmadığım için yok resim yaptığımda koyarım resmini tarif defterimden yazdım bunu çok hoşuma gidiyo

:eek::eek:ellerine sağlık canısı:eek::eek::hhhhhh:

afiyet olsun:D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst