Elmalı milföy

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php



Malzemeler
9 Adet Kare Milföy Hamuru
3 Adet (Orta Boy) Elma
2 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
Hazırlanışı
Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Elmalı harcı hazırladıktan sonra, bir buzdolabı poşetine koyarak buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz

Alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • 15732-mille-feuille-pomme.jpg
    15732-mille-feuille-pomme.jpg
    23,3 KB · Görüntüleme: 140

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst