Elmalı kurabiye yapmasını bilen varmı kızlar?

BıCıR_kıS

Daimi Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
1.413
Tepki
1.281
Puan
113
Yaş
42
Konum
istanbul
ELmalı kurabiye yapmasını bilen varmı kızlar?:dusun:

Daha doğrusu hamuruna ne katılıyor onu bilmiyorum :D içini biliyorum

Bilen varsa yardm etsin netten baktım ama hamuruna şeker katılmıyor yazıyor benim bildiğimde kurabiye hamuru tatlı olmazmı? ya?
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
leziz_turta.jpg

HAMUR MALZEMELER

*
1 paket oda sıcaklığında margarin
*
4 yemek kaşığı şeker
*
1 yumurta
*
1 paket kabartma tozu
*
Aldığı kadar un

İÇ MALZEME

*
4 Orta büyüklükte elma
*
4 Yemek kaşığı şeker
*
1 Tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.İki parçaya ayrılıp yarısı buzdolabına konulur.Bu arada elmalar rendelenir.Şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak borcama serilir.Üzerine elmalı karışımın suyu süzülerek konulur.Son olarak buzdolabında bekletilen hamur elmalı karışımın üzerine rendelenir.Rendelemekte zorlanırsanız un ekleyerek hamurun katılaşmasını sağlayabilirsiniz.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Bıcırım ben bu şekilde elmalı turta yapıyorum,resim temsilidir canım.
Umarım işine yarar bebem
 
OP
BıCıR_kıS

BıCıR_kıS

Daimi Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
1.413
Tepki
1.281
Puan
113
Yaş
42
Konum
istanbul
çok sağol canım:eek:

canım bak ben bundan yapmak istiyorum
34qod52.jpg

aynı malzemelri katıp hamuru açsam içine küçük küçük koysam olurmu acaba?:D
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.521
Puan
113
Konum
Oradan
ben bir çay bardağı purda şekeri koyarım içine bıcır

1 paket margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı purda şekeri
kabartma tozu
un
aklımadaki tarif bu
bende şekleni hem böyle yaparım hemde bir subardağıyla kesip küçük poğaça şeklindede yaparım

umarım yardımcı olmuşumdur

şimdi netten baktımda tariflere içinde yoğurtta yazmışlar
bence yoğurt kurabiyenin gevrekliğini alıyor
yani yumuşak oluyor,çünkü bende bir keresinde unutup yoğurt eklemiştim
şimdi yoğursuz daha hoş bence
 
OP
BıCıR_kıS

BıCıR_kıS

Daimi Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
1.413
Tepki
1.281
Puan
113
Yaş
42
Konum
istanbul
ben bir çay bardağı purda şekeri koyarım içine bıcır

1 paket margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı purda şekeri
kabartma tozu
un
aklımadaki tarif bu
bende şekleni hem böyle yaparım hemde bir subardağıyla kesip küçük poğaça şeklindede yaparım

umarım yardımcı olmuşumdur

şimdi netten baktımda tariflere içinde yoğurtta yazmışlar
bence yoğurt kurabiyenin gevrekliğini alıyor
yani yumuşak oluyor,çünkü bende bir keresinde unutup yoğurt eklemiştim
şimdi yoğursuz daha hoş bence


hülya ablam hamurunamı pudra şekeri koyacağım ya benim bildiğim üstüne serpilir ama sen öyle diyosan tecrubelisin tabi
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
69
Konum
istanbul
pudra sekerı de olur normal sekerde pudra sekerı daha cabuk erır o yuzden tercıh sebebıdır
pistikten sonra bıraz sıcaklıgı gıtsın sonra üstüne pudra sekerı serp cıkar cıkmaz serpersen seker erır ve beyaz görunmez:eek:
evet hulya haklı kurabıyelerde yogurt yumusak yapıyor bende yogurt koymam
sekıl olarak hamuru ac ve istedıgın buyuklukte ücgenler cıkar elmayı koyduktan sonra sar hazırlarda genelde böyle
yada bır tart tepsısıne hamuru yay bır topak ayırdıktan sonra ayırdıgın hamuru buzluga at bıraz sertlessın
yaydıgın hamurun ustune elmaları yay sertlesen ayırdıgın hamuruda üstüne rendele hertarafı kaplasın sonra pısır
secenek cokk kolay gelsınnnn
 
OP
BıCıR_kıS

BıCıR_kıS

Daimi Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
1.413
Tepki
1.281
Puan
113
Yaş
42
Konum
istanbul
pudra sekerı de olur normal sekerde pudra sekerı daha cabuk erır o yuzden tercıh sebebıdır
pistikten sonra bıraz sıcaklıgı gıtsın sonra üstüne pudra sekerı serp cıkar cıkmaz serpersen seker erır ve beyaz görunmez:eek:
evet hulya haklı kurabıyelerde yogurt yumusak yapıyor bende yogurt koymam
sekıl olarak hamuru ac ve istedıgın buyuklukte ücgenler cıkar elmayı koyduktan sonra sar hazırlarda genelde böyle
yada bır tart tepsısıne hamuru yay bır topak ayırdıktan sonra ayırdıgın hamuru buzluga at bıraz sertlessın
yaydıgın hamurun ustune elmaları yay sertlesen ayırdıgın hamuruda üstüne rendele hertarafı kaplasın sonra pısır
secenek cokk kolay gelsınnnn

teşekkür ederim ablacığım anladım yapıcam artık ben bunu netten baktım her yerde ayrı şeyler yazıyor kafam karıştı ya bide yumurta koyulmuyormu hamuruna onuda söylersen ablam son olarak:eek:
 

KUZU

Aktif Üye
Katılım
26 Şubat 2010
Mesajlar
314
Tepki
225
Puan
43
Konum
İZMİR
İçine yoğurt koyunca kurabiyeler dahamı yumuşak oluyo, ben hiç anlamam hamur işlerinden, ama bu kurabiyeyi yumuşak seviyorum..
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
yengem güllerdiyarinin siteye ekledigi sepetli elma kurabiyesi var tadi nefis
seklide cok seker
ama hersey biyana sahimin ekledigine bayildim
denemeliyim mutlaka
-hmm-hmm-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst