Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı tariften)

Konu, '''Hamur İşi''' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.774
    Beğeniler:
    84.097
    [​IMG]


    Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı tariften)

    1 su bar.ılık süt
    1 su bar.ılık su
    1 su bar.sıvıyağ
    5 tatlı kaşı kaş.tozşeker
    1 tatlı kaş.tuz
    1 paket (42gr.) yaşmaya
    Aldığı kadar un
    İsteğe göre 1 tatlı kaşığı mahlep
    1 yumurta (akı içine sarısı poğaçaların üzerine)
    Elmalıların üzerine serpmek için pudra şekeri

    Poğaça içi:pırasaları incecik soğan gibi doğrayıp kavurun altını kapatıp lor ve karabiber-pulbiber gerekirse az tuz koyun soğumaya bırakın

    Elmalının içi :2 kırmızı elmayı rendeleyip 2 çorba kaşığı şekerle pişirin suyunu çekince tarçın serpip soğumaya bırakın

    Hamurun yapılışı :Su ve sütü bir kaseye dökün maya ve şekeri ilave edip erimesini sağlayın.Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun (hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olacak) 10dak. mayalanması için bekleyin.Hamuru ikiye bölün pırasalı olanı poğaça yapar gibi şekillendirin yumurta sarısı ve çörekotu serpin...

    Tatlı olanı 3'e bölüp oklavayla açın küçük isterseniz 8'e bölün büyük isterseniz 4'e bölün (üçgenler olacak sigara böreği yapar gibi) içine ne çok ne az elmalı iç koyun rulo yapıp ucunu ay çöreği gibi kapatın
    Aralıklı olarak yağlamış yada en güzeli yağlı kağıt serilmiş tepsisine dizip 45 dak. dinlendirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin (eğer kızarırsa biraz sert olur)...Fırından çıkarır çıkartmaz üzerine bir bez örtüp başka bir tepsi kapatın...Elmalı olanlara pudra şekerini serpip servis yapın...

    Elma yerine ayva yada ayçöreği içi gibi malzemeler koyabilirsiniz aslında tatlı yada tuzlu içeriğini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz tuzluya pizza malzemeside konabilir...

    Daha önce bu tarifi yapmıştım linki aşağıda bu sefer malzemelerde değişiklik yaptım arzu ederseniz aşağıdaki tarifide deneyebilirsiniz...

    Benzer tarif için tıklayın : Alman Pastası+Poğaça(aynı tariften)

    Toplu resimleri
    [​IMG]

     

    Ekli Dosyalar:

    • 12.jpg
      12.jpg
      Boyut:
      86,8 KB
      Okunma:
      128
  2. Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.497
    Beğeniler:
    20.502
    Akşam işten çıkış saatim yaklaşmış ve karnım deli gibi acıkmışken bunları görmek bana hiç iyi gelmedi :hihi:

    Elmalı kurabiyeye bayılırım.Pırasalı börek yaptım ama poğaça hiç denememiştim.Onuda deneyeceğim.

    Nkcım ellerine sağlık tatlımya süper görünüyorlar :durbun:

    Aynı tariften olmasıda güzelliğinin diğer yüzü :eek:
     
    nk83 bunu beğendi.
  3. zeh

    zeh Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2011
    Mesajlar:
    847
    Beğeniler:
    694
    çok kötüsün nk83 ,canım istedi yaaa
     
    nk83 bunu beğendi.
  4. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.774
    Beğeniler:
    84.097


    Ay kıyamam keşke yemekten sonra koysaydım hiç aklıma gelmedi :D

    Aynı tariften olan şeyleri toparlamayı çok seviyorum hamur ne şekerli ne tuzlu ortada olunca nereye çeksen oraya gidiyor bu da benim açımdan çok güzel bir durum oluyor açıkcası yorum için çok teşekkür ederim canım :huhuu:
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  5. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.774
    Beğeniler:
    84.097
    Pardon ya :eek:ys: ama çok basit gerçekten bak yapabilirsiniz kolaycık :incim:
     
  6. Kardelen27

    Kardelen27 Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.159
    Beğeniler:
    3.758
    Ellerine emeğine sağlık canım herzamanki gibi yine süperrr :huhuu:
     
    nk83 bunu beğendi.
  7. *Hülya*

    *Hülya* Daimi Üye

    Kayıt:
    19 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.965
    Beğeniler:
    6.519
    eline sağlık nk ,elmalı poğaçalar ilgimi çekti
    yarın poğaça yapacaktım denk geldi ,ayrıca elmalı kurabiye yapmak yerine bu şekilde nasıl olacak merak ettim ..
     
    nk83 bunu beğendi.
  8. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.774
    Beğeniler:
    84.097
    Teşekkür ederim :huhuu:



    Teşekkürler berliner denilen çörek gibi oluyor gerçi o marmeletlıydı sanırım ama benziyor içine parçalanmış çikolatada konur bu arada yada koyu hazırlanmış muhallebi :D

    [​IMG] [​IMG]Berliner
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  9. flamingo

    flamingo Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Şubat 2009
    Mesajlar:
    7.874
    Beğeniler:
    6.647
    harika görünüyo ellerine sağlık balım..
     
    nk83 bunu beğendi.
  10. cerenimo41

    cerenimo41 Daimi Üye

    Kayıt:
    26 Aralık 2011
    Mesajlar:
    815
    Beğeniler:
    688
    çok güzel görünüyorlar ellerine saglık nk83 süpersin
     
    nk83 bunu beğendi.
  11. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.774
    Beğeniler:
    84.097
    Teşekkür ederim umarım denerseniz tadını da beğenirsiniz :utan:
     
  12. maviboncuk

    maviboncuk Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    25.638
    Beğeniler:
    16.859
    elmalıya bayıldm canım ellerine sağlık kaydettm aynı tariften olmasda harika:ask:
     
    nk83 bunu beğendi.
  13. p@g

    p@g Daimi Üye

    Kayıt:
    5 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.357
    Beğeniler:
    1.122
    Eline sağlık nk, aynı hamurdan yapılan tarifler benimde favorim.
     
    nk83 bunu beğendi.
  14. incitanemtuana

    incitanemtuana Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    14.871
    Beğeniler:
    28.175
    yine döktürmüs
    yine gözümü gönlümü acmis benim ustam
    ellerine saglik canim
    elmalilara bittim yahu:catalbicak:
     
    nk83 bunu beğendi.
  15. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.774
    Beğeniler:
    84.097
    Teşekkürler sağolun incim o elmalıları yerken birine az elma gelmiş diye gül reçeli serpiştirdim o da çok yakıştı gerçi pişerken konursa akabilir ama lezzeti çok yakıştı demek böyle reçeldi tahin-pekmezdi güzel olacak bu tarif aklınızda olsun :nk:
     
  16. KraLiçe

    KraLiçe Daimi Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2011
    Mesajlar:
    2.625
    Beğeniler:
    3.576
    denemeliyim süper görünüyor -gozluk
     
    nk83 bunu beğendi.
  17. sadiye

    sadiye Admin

    Kayıt:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    60.986
    Beğeniler:
    56.346
    Ellerine saglik canim, elmali cörekten istiyorum. :evet:
     
    nk83 bunu beğendi.
  18. LiLi

    LiLi Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2010
    Mesajlar:
    9.395
    Beğeniler:
    12.557
    Elmalı krabiye istiyorum kaç gündür bakalım belki bunu denerim , ellerine sağlık nk :kedim:
     
    nk83 bunu beğendi.
  19. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.774
    Beğeniler:
    84.097
    Aklıma elmalı kurabiye soktun şimdi çok severim
     
  20. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Bu tarifin aynısı ama dr.oetkerin küçük mayaları var ya onlarla poğaça yapıyorum..

    Gerçekten çok güzel oluyorlar..Ellerine sağlık bitanem,harika görünüyorlar...