Elma Tipli Kadın Vücudu

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Kadın nüfusunun pek çoğu armut tipi vücuda sahip olsa da, süper modeller hep elma tipi kadınlardan çıkar. 1960′lı yıllarda manken Twigy elma tipi kadınların simgesi olmuştur. Çünkü elmaların en büyük avantajı uzun ve zayıf bacaklarıdır. Buna karşın belleri daha kalıncadır.

Ancak elmalar sağlık sorunları ve aşırı şişmanlık bakımından armutlardan daha fazla risk altındadır. Bu sorunlar şeker hastalığı başlangıcı, kalp – damar problemleri ve yüksek tansiyondur. Elmalar için iyi haberse sadece yağların biriktiği kısımları çalıştırarak fazla kilolarından kurtulabilmeleri ve daha süratli zayıflamalarıdır.

resim


Ekto-elma tipi, hızlı bir me tabolizmaya sahiptir. Tüm kadın vücudu tiplerinin içinde en zayıf görünüşlü olandır. Fazla kilo problemleri çok enderdir. Kilo vermekten çok, kaslarını güçlendirmekle ilgilidirler. Fazla kilo problemi olan nadir sayıdaki ekto-elmaların formlarını sürdürmeleri biraz zorlayıcı olabilir. Ekto-elmalar aerobik yapmalı ve ağırlık çalışmalıdır. Ağırlıkları sürekli arttırıp azaltma yöntemi ile kaslarını güçlendirebilirler.

Mezo-elma tiplerinin orta kalınlıkta ve güçlü bacakları vardır. Kalça ve daha alt kısımlarında fazla kilo depolanmaz. Fazla kiloları karın ve göğüslerde yoğunlaşmıştır. Diyet ve kardiyo egzersizleri ile formlarını koruyabilirler. Kol-omuz ve karın çalıştıran alet ve egzersizlere yönelmelidirler.

Endo-elma tipi kadınların belleri daha kalın, sağlam ve normal bacakları olmasına karşın üst kol ve göğüs-karın arası fazlalıkları bulunur. Kilo almaya en yatkın vücut tipidir. Oldukça zor egzersizler yapmaları gerekebilir ve bu bacakları için çok yorucu olur. Yapmaları gereken egzersiz kardiyo tipidir.

Alıntı:zayıflama çileği
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst