Elma Reçeli

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim

Elma Reçeli

1 kg yeşil elma
1 kg portakal
750 gram tozşeker
Yarım limon

Yapılışı

ELMALARI soyun ve küp küp doğrayın. Portakalları sıkın. Doğranmış elmaların üzerine portakal suyunu dökün. Kısık ateşte şekerle birlikte kaynatın. Reçel kıvamına geldiğinde (koyu bir kıvamı olması gerekiyor. Bunun için de pişen reçelden 1 tatlı kaşığı alıp küçük bir tabağa koyarak kıvamını kontrol edebilirsiniz) limon suyunu ekleyip tencereyi ateşten alın. Reçel dinlendikten sonra dilediğiniz miktarlarda servis yapın.
Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Doğru bak ekmeğe süreceksin birazda tarçın serpip yiyeceksin çok güzel olur :dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst