El-Mütekebbir Esmasının Zikri, Faziletleri ve Faydaları

Evvab

Kisisel bir mesajim yok
Katılım
14 Eylül 2018
Mesajlar
2.011
Tepki
7.547
Puan
113
Konum
Merkez
el_mutekebbir_esmaul_husna.jpg


El-Mütekebbir
EL-MÜTEKEBBİR: Büyüklüğünü her şeyde ve her hadisede gösteren, Kibriya ve azamet kendisine mahsus olan, sonsuz büyüklük, azamet ve kibriya sahibi.


El-Mütekebbir esmasının Ebced değeri 662; zikir saati Müşteri, günü Perşembe’dir.

El-Mütekebbir : المتكبّر
Yâ Mütekebbir : يَا مُتَكَبِّرُ

El-Mütekebbir esmasının ebced değeri, zikir sayısı:

Ebced değeri ve zikir sayısı; 662
Zikir günü ; Perşembe
Zikir saati ; Müşteri (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı)

El-Mütekebbir esmasının anlamı: Sonsuz büyüklük ve azamet sahibi, Büyüklükte eşi olmayan, her şeyde ve her hadisede büyüklüğünü gösteren, büyüklüğün kemâlinde olan, her şeyden yüce, her işte ve hadisede, aklın ve vehmin anlayış ve kabiliyetinin çok üstünde olan azâmet ve yüceliğini gösteren demektir.

El- Mütekebbir isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:
El-Mütekebbir esmasının zikrine devam eden kimse, haklı olması şartıyla adli ve idari üst makamlardan ne dilerse reddolmaz.

Her gün “Ya Mütekebbir” ism-i şerifinin zikrine devam eden kimse, her türlü etkili ve yetkili kimseyi, Allah’ın izniyle herkesi etkisi altına alabilir.

Her gün “Ya Mütekebbir” ism-i şerifinin 662 kere zikrini virt edinip devam eden kimse, yüce Allah’ın izniyle yüceliklere erer.

“Ya Mütekebbir celle celâlühû” ism-i şerifini zikredenlerin görünüşlerinde heybet, maişet ve geçimlerinde bereket hasıl olur.
el_mutekebbir_8885-300x300.jpg


Her gün sabah namazından sonra 664 defa El- Mütekebbir esmasının zikrini okuyarak devam eden kimseye, zalim ve zorbalar itaat eder, sözü, sohbeti etkili hale gelir.

Sabah namazından sonra 662 kere “Ya Mütekebbir celle celâlühû” zikrine devam eden refaha kavuşur, herkes tarafından sevilir, her yerde sözü dinlenir.

Her gün 662 kere “Ya Allâh, Ya Mütekebbir celle celâlühû” isimlerini zikr eden kimseye herkes boyun eğer, her isteği yerine gelir.

“Ya Mütekebbir celle celâlühû” zikrine devam eden kimse her türlü kaza ve belalardan korunur.

El- Mütekebbir İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri :
Nahl Suresi 29. Ayet: Haydi, orada ebediyyen kalmak üzere cehennemin kapılarından girin. Kibirlenenlerin (büyüklük taslayanların) kaldığı yer ne kötüdür.

Zumer Suresi 60. Ayet: Ve kıyâmet günü, Allah’a karşı yalan söyleyenlerin yüzlerini kararmış görürsün. Kibirlenenlerin yeri cehennemde değil mi?

Zumer Suresi 72. Ayet: (Onlara): “Orada ebediyyen kalmak üzere cehennemin kapılarından girin!” denildi. Artık kibirlenenlerin mesvası (kalacağı yer) ne kötü.

Mu’min Suresi 27. Ayet: Ve Hz. Musa dedi ki: “Muhakkak ki ben, hesap gününe inanmayan, kibirlenenlerin hepsinden, senin de Rabbin olan Rabbime sığınırım.”

Mu’min Sursi 35. Ayet: Onlar kendilerine bir sultan (bir delil) gelmediği halde, Allah’ın âyetleri hakkında mücâdele ederler. Gadap, Allah’ın ve âmenû olanların (Allah’a ulaşmayı dileyenlerin) indinde büyük oldu. Allah bütün zorba mütekebbirlerin kalbinin üzerini işte böyle tabeder (açılmamak üzere mühürler).

Mu’min Suresi 76. Ayet: Ebediyyen orada kalmak üzere cehennemin kapılarından girin. Artık kibirlenenlerin kalacakları yer ne kötü.

23. Ayet: O Allah ki; O’ndan başka İlâh yoktur, Melik’tir (hükümrandır), Kuddüs’tür (mukaddestir), Selâm’dır (selâmete erdirendir), Mü’mindir (emniyet verendir), Müheymin’dir (koruyup gözetendir), Azîz’dir (yücedir), Cabbar’dır (cebredendir), Mütekebbir’dir (pek büyük olandır). Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir (uzaktır).

Kaynak:nukteler.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst