El-Mü’min Esmasının Zikri, Faziletleri ve Faydaları

Evvab

Kisisel bir mesajim yok
Katılım
14 Eylül 2018
Mesajlar
2.011
Tepki
7.547
Puan
113
Konum
Merkez
el-mumin_esmaul_husna.jpg


El-Mü’min
EL-MÜ’MİN: Mahlukatı korkulardan emin kılan ve onları güven içinde yaşatan, Kullarına vadinde, verdiği sözde sadık olan, kalplere iman nurunu veren ve onları mümin yapan, her türlü korkudan kurtarıp, güvenliğe kavuşturan. Eman ve emniyet sahibi.

El-Mü’min esmasının Zikir adedi: 136 – Günü Pazartesi günüdür. (Her esma gününde ya da her gün okunabilir)

El-Mü’min esmasının Anlamı: Gönüllerde iman nurunu veren, kendine sığınanlara emniyet, güvenlik, rahatlık veren, Mü’minleri azabından ve yarattıklarının hepsini zulümden emin kılan, kullarına huzur ve güven veren. Eman ve emniyet sahibi, sözünde sadık olup vaadinden dönmeyen

El-Mü’min : المؤمن

Güvene layık olan.

El-Mü’min esmasının ebced değeri, zikir sayısı:

Ebced değeri ve zikir sayısı : 136 (Vav’ın üzerindeki “hamze” de sayılırsa 137 dir.)
Zikir günü : Pazartesi (Güneş doğarken ilk saatlerde ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.)

Haşr Suresi 23. Âyet: O, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah’tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.


El-Mü’min isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:
El-Mü’min esmasının zikrine devam eden kimsenin gönlü nurlarla dolar. Dünya ve ahiret işlerinin dengeli bir şekilde yoluna girmesini isteyen kimse, bu ismin zikrine devam etmelidir.

Düşmanına üstün gelmek ve onu etkisi altına almak isteyen her gün 136 defa “Ya Mü’min” ism-i şerifinin zikrine devam etmelidir.

Her gün sabah namazından sonra 267 defa “Ya Mü’min” ism-i şerifini okuyan ve sürekli zikreden kimse, sıkıntıya düşmez, kimseye muhtaç olmaz. Diline yalan girmez, küfür denilen kötü ve çirkin sözlerden korunur.

Özel istek ve ihtiyaçları bulunan kimseler her gün “136” defa olmak üzere “43” gün “Ya Mü’min” esmasının zikrine devam etmeli ve sonra isteyeceğini Allah’tan istemelidir. Bu süre içinde isteği mutlaka yerine getirilir.
el_mumin_08874-300x300.jpg


“Ya Mü’min” ism-i şerifini her gün vird edinen kimse 137 kere bir bardak suya okuyup üfleyerek içen, evham ve vesveseden kurtulur. İçi aydınlık olur, kalbi nurlanır. Basireti açılır ve her türlü haksızlık ve kötülüklerden uzaklaşır. Herkes tarafından sevilip sayılır. Her türlü baskı ve zorluklardan, sıkıntıdan ve darlıklardan kurtulur.

“El-Mü’min” ism-i şerifini “136” defa yazıp üzerinde taşıyanlar cin ve şeytan şerrinden korunur.

Ağır hastalıklardan Allah’ın izni ile korunmak içi : El-Mümin ism-i şerifi her gün okunmalıdır.

Sabah namazından sonra 137 kere “Ya Mü’min celle celâlühû” zikrine deva eden kimse, maddi ve manevi her türlü dertten ve belalardan kurtulur ve duaları kabul olunur.

5 vakit namazdan sonra 137 kere “Ya Mü’min celle celâlühû” zikrine devam edenlerin imanları kuvvetlenir, kalpleri imanla dolar, her türlü evham ve kötü alışkanlıklardan kurtulurlar.

Her gün sabah namazının ardından 167 defa “Ya Mü’min” ism-i şerifini zikreden kimse Allah’ın izniyle sıkıntıya düşmez. Dili, yalan ve küfürden uzaklaşır. Riyadan, zinadan, kibirden, hasedden, kötü ahlaktan uzak olur.

“Ya Mü’min” ism-i şerifini 43 gün, 5 vakit namazların ardından, 136 defa zikreden kimse helal dairedeki meşru her arzusuna kavuşur.

“Ya Mü’min” esmasını her gün okumayı adet haline getiren kimse muhtaçlık hissetmez, kimseye muhtaç olmaz, düşman şerrinden muhafaza olunur, dili kötü söz söylemez.

el_mumin_esma.jpg


Kaynak: nukteler.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst