El-Mukit C.C Esmasının Anlamı ve Zikri, Faziletleri, Faydaları

Evvab

Kisisel bir mesajim yok
Katılım
14 Eylül 2018
Mesajlar
2.011
Tepki
7.547
Puan
113
Konum
Merkez
El-Mukit
Her şeyi bilen ve tayin eden. Her yaratılmış tüm mahlukatın rızkını veren

El-Mukit isminin ebced değeri ve zikir adedi 550 adettir. Zikir saati Güneş, günü Pazar’dır.

El-Mukit Esmasının Anlamı
Her yarattığı mahlukatının rızkını, gıdasını yaratıp veren, ihsan eden ihtiyaç halinde ulaştıran. Bedenlerin, vücutların ve ruhların gıdasını yaratıp veren, her şeye gücü yeten, her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını bilen ve ona göre gözetip, besleyen anlamlarına gelen Allahü Teala’nın El- Mukît ism-i şerifidir.

İmam-ı Gazali’nin tabiriyle “Her şeyi lâyıkıyla bilip gözeten ve her şeye kudreti yeten. Azıkları yaratıp bedenlere gönderen.” anlamına gelir.

Benzer manayı ifade eden Allahü Teala’nın Rezzak esması; rızık olarak her şeyi ifade eder. Yalnız Mukîtesmasının daha hususi bir özelliği vardır.

Rezzak ism-i şerifi ile yarattığı tüm varlıklar için rızıklarını yaratan Allahü Teala, Mukît ism-i şerifi ile ihtiyacı olan ihtiyacı olan rızkı, gıdayı, azığı bilerek, kudretiyle ulaştırır. İhtiyaçlarını giderir. Her türlü mahlukata ihtiyacına münasip rızk veren Mukît olan Allah’dır.

El-Mukît esmasının ebced değeri ve zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati:
Ebced değeri ve zikir saati: 550
Zikir günü: Pazar
Zikir saati: Güneş (Sabah erken gün doğarken ve ikindi namazı sonrası.)

El-Mukît isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları
El-Mukit ism-i şerifini her gün 550 defa okuyan kimsenin rızkı bol olur, başka kimselere muhtaç olmadan yaşantısında bereket hasıl olur.

5 vakit namazdan sonra 550 defa “Ya Mukît” esmasının zikrine devam eden kimsenin rızkı ve bereketi artar.

Oruçlu bir kimse “Ya Mukît” ism-i şerifini 7 defa toprağa okuyarak toprağı da temiz bir su ile ıslatır ve koklarsa Allah’ın izni ile Allahü Teala kendisin güç ve kuvvet verir.

Her gün 585 kere “Ya Mukît, Ya Rezzâk” zikrini okuyarak işe başlayanın kazancı, bereketi ve başarısı artar.

Bir yolculuğa çıkan kimse bir kabın üzerine “Ya Mukît” ism-i şerifini 7 defa okuyup ve yazabilirse kabın üzerine Arapça Mukit esmasını yazarsa yolculuk esnasında o kaptan su içtiği müddetçe yolculuğun sıkıntı ve meşakkatlerinden muhafaza olur.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst