El-Kebir Esmasının Zikri, Faziletleri ve Faydalar

Evvab

Kisisel bir mesajim yok
Katılım
14 Eylül 2018
Mesajlar
2.011
Tepki
7.547
Puan
113
Konum
Merkez
el-kebir-esmaul_husna.jpg


El-Kebîr
Kebir; kelime anlamı olarak büyük, âli, yüce anlamlarına gelmektedir.

Aynı kökten gelen Kibriya; azameti büyük ve çok olan ululuğunu, azamet ve yüceliğini ifade anlamında Yüce Allah’ın bir sıfatıdır. Bu sıfat Allahu Teala’dan başkası için kullanılmaz. İnsanlar için ise “kibir” ifadesi kullanılır.

Yine aynı kelime kökünden gelen Ekber ismi ise Kuran-ı Kerim’de Allahu Teala’nın yaratmadaki, gazap ve rızasındaki büyüklüğünü ifade eden anlamlarda kullanılır.

Kuran-ı Kerim’de birçok ayette zikredilen Allahu Teala’nın büyüklüğünü, azametini ve yüceliğini ifade eden bu kavram Allah’ın zatına veya sıfatlarına nisbet edilmektedir.

Cenab-ı Hakk’ın zatına izafe edilen sıfatlar KEBÎR ismi ile zikredilir.

El-Kebir esmasının ebced değeri ve zikir adedi 232 adettir. Zikir saati Müşteri, zikir günü Perşembe’dir.

El-Kebîr Anlamı
Cenab-ı Hakk’ın El Kebir ism-i şerifi; Büyüklük ve azameti sonsuz olan, her hususta pek büyük ve yüce olan anlamlarına gelir.

Kebîr; büyük, yüce, ululuk anlamında olup Allahu Teala’nın kâinatı hüküm ve kudretiyle idâre eden, herşeyi hükmü altına alan olduğunu belirtir ve azamet ve büyüklüğünü ifade eder.

El Kebîr esması Allah’ın (c.c) zâtî isimlerinden olup Cenab-ı Hakk’ın her türlü noksan sıfatlardan uzak olduğu, şeriksiz, benzersiz yüceliğini, azametini ifade eder. Kebîr isminin Kuran-ı Kerimde genellikle Âlîsıfatıyla beraber zikredilmiştir.

El-Kebîr Arapça Yazılışı: الكبير
El-Kebîr esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati :
Ebced değeri ve zikir sayısı: 232
Zikir günü: Perşembe
Zikir saati: Müşteri (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı)

El Kebir isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları
Her gün 100 kere “Ya Kebîr celle celâlühû”ism-i şerifini okumaya devam eden kimse insanlar arasında sevgi ve muhabbet görür, saygı ve değeri artar.

Her gün 232 kere “Ya Kebîr celle celâlühû”zikrine devam eden eşler arasında sevgi bağları kuvvetlenir.

El-Kebir ism-i şerifini her gün 232 kere zikretmeyi kendine vird edinen kimsenin Allah katında iman ve maneviyatı artar.

El-Kebir ism-i şerifini her gün 232 kere okumayı kendine vird edinen kimse diğer insanların gözünde heybetli ve azametli görünür.

Zalim veya zulmeden kimseye karşı 232 defa “Ya Kebir” esması okunur ve açıkça olmasa da yüzüne doğru üflenirse o zalim Allah’ın izniyle zulüm edecek güç ve kuvvet kalmaz, zelil olur.

Hergün zikir günü ve saatinde “Ya Kebîr”ism-i şerifini okumayı adet edinen kimse, makam ve mevki sahiplerinden iyilik görür. İstediği makam ve mevkiyi Allah’ın izni ile elde eder.

Reisliğe, başkanlığa talip olan ve halk arasında makbul ve itibarlı olmak isteyen, sözü seçkin ve hatırı sayılır olmak isteyen kimse “Ya Kebir” esmasını okumaya devam etmelidirler.

5 vakit namazdan sonra 232 kere “Ya Kebir”zikrine devam eden kimse istediği makama ve itibara sahip olur.

Bulunduğu mevkiden veya makamdan, memuriyetten azledilen, çıkarılan kimse “Ya Kebir” esmasını 7 gün 1000 defa okumaya devam ederse Allah’ın izni ile tekrar veya daha iyi bir surette makam, mevki sahibi olur.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst