El-Hasîb (C.C) Esmasının Anlamı ve Zikri, Faziletleri, Faydaları

Evvab

Kisisel bir mesajim yok
Katılım
14 Eylül 2018
Mesajlar
2.011
Tepki
7.547
Puan
113
Konum
Merkez
images (1).jpeg


El-Hasîb

Herkesin ve her şeyin hayatı boyunca yaptıklarının bütün teferruatıyla hesabını iyi bilen. Mahlukatına kafi olan

El-Hasîb isminin ebced değeri ve zikir adedi 80 adettir. Zikir saati Zühre, Zikir günü Cuma’dır.

El-Hasîb Esmasının Anlamı
Yarattığı her mahlukatının yaptığı işlerini bilen ve gören, Ahirette de onları hesaba çekecek olan. Her bir işin, sözün, olayın tüm ayrıntılarını bilen, neticesi hesapla bilinecek ne kadar miktar ve kemmiyet varsa hepsinin neticelerini kimseye muhtaç olmadan, eksik ve kusuru olmadan, bütün üstün niteliklerle doğrudan doğruya apaçık bilen anlamlarına gelmektedir.

“…Hesap görücü olarak Allah yeter.” (Nisa, 6)

“…Şüphesiz, Allah her şeyin hesabını tam olarak yapandır.” (Nisa Suresi 86. Ayet)

“Çünkü Allah, herkesi kazandığı ile cezalandıracaktır. Gerçekten Allah, hesabı çabuk görendir.” (İbrahim Suresi 51. Ayet)

“…Ve O, hesap görenlerin en süratli olanıdır.”(Enam, 62)

“… Allah, hesabı pek seri görendir.” (Bakara, 202)

Allahu Teala herkesin hayatı boyunca yapıp, yapmadıklarını, tüm işlerini, amel ve niyetlerini, bütün tafsilât ve teferruatiyle hesabını iyi bilen ve Ahirette de buna göre hesap görendir.

El-Hasîb esmasının ebced değeri ve zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati:
Ebced değeri ve zikir saati: 80
Zikir günü:
Zikir saati: Zühre (Sabah erken gün doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında akşam namazı sonrası ve tam gece yarısı)

El-Hasîb isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları
Düşmanın şerrinden korunmak için, geçim sıkıntısından kurtulmak için ve manevi yönden huzura kavuşmak için “Ya Hasîb” ism-i şerifi günde 80 defa okunur.


Maddi yönden ve işlerinde zorluk çeken kimse 270 defa “Ya Hasîb celle celâlühû” zikrine devam ederse Allah’ın izni ile bütün zorluklarının üstesinden gelir. Karşılaştığı her işte her zaman başarılı olur.

Güneş doğmadan önce 77 veya 99 kere “Hasbiyel Hasib” şeklinde okuyan kimse yırtıcı ve zararlı havyanların şerrinden, kötülüğünden emin olur, Allah’ın izni ile korunur.

Akrabaları ile arasında husumet olan ve akrabalarından korkan kimse her gün güneş doğmadan 70 defa “Ya Hasîb” ism-i şerifinin zikrine devam ederse akrabalar arasında düşmanlık kalkar, dostluk ve ünsiyet hasıl olur.

“Ya Hasîb” ism-i şerifinin zikrini her gün 80 defa okumaya devam eden kimse göz değmesi, nazar, haset, hırsızlık gibi kötülüklerden Allah’ın izni ile muhafaza olur.

Sıkıntılardan kurtulmak için :

Kaynak: nukteler.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst