Ekşili Arap Çorbası

__asli__

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
641
Tepki
448
Puan
63
Konum
Germany
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
2 adet limonun suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvıyağı
10 dal ıspanak

HAZIRLANIŞI
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım. Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim. Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim. Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım. Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım. İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım.
 
OP
__asli__

__asli__

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
641
Tepki
448
Puan
63
Konum
Germany
dogru söylemek gerkirse bende denemedim ama..mutlaka deniyecegim

cünkü ismi bile kulaga hos geliyor..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst