Ekmekli Tas Kebabi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre





Yeniden merhabalar. Misafir telaşı, işyerindeki işlerin yoğunluğu, biraz halsizlik, biraz yorgunluk derken maalesef yeni tarifler ekleyemedim. Bu arada da tabi hem arkadaşlarımı hem de “pişirelim” i çoook özledim :)

Aşağıdaki yemek, hem sunumuyla hem de lezzetiyle favorilerimin arasında yer alan
ve tarifi Sahrap SOYSAL' a ait olan Ekmekli Tas Kebabı.


MALZEMELER:

-400 gr kuşbaşı et
-2 adet orta boy kuru soğan
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-2-3 adet yeşil biber
-3 adet orta boy domates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Tuz, karabiber, kekik
-2 adet hamburger ekmeği


YAPILIŞI:

Öncelikle etler bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra kuru soğan ve biberler doğranır ve zeytinyağ ilavesiyle birlikte etlere ilave edilir. Kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler ilave edilir. Salçası da eklendikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su eklenir. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekik de eklenerek orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar kaynadıktan sonra da kısık ateşte etler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Diğer taraftan hamburger ekmekleri ortadan ikiye bölünür ve içleri doldurulacak şekilde boşaltılır. Sonra da bu ekmekler fırında hafifçe kızartılır ve pişen tas kebabı içlerine paylaştırılır. En son olarak da doldurulmuş bu ekmeklerin üzerine etin suyundan gezdirilir ve maydonoz ve nane yapraklarıyla süslendikten sonra servis yapılır.

AFİYET OLSUN


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst