Ekmek Üstü Bonfile-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler

  • 2 adet hamburger ekmeği
  • 4 parça bonfile, kalın dilimlenmiş
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr mantar, dilimlenmiş
  • 3 diş sarımsak, kıyılmış
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 1 adet kesme şeker
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 kutu krema
  • tuz, karabiber
Yapılışı
Tarife başlamadan önce şunu belirtmem gerekir ki bu yemeği bir sonraki güne yemeği planlayın çünkü etlerin 1 gece dolapta sosta beklemesi lazım. Bunun için 1/4 su bardağı soya sosu, 1/4 su bardağı zeytinyağı, 3 diş sarımsak ve birkaç dal biberiyeli sos hazırlayıp etleri içine atıp marine edin.
Teflon tavada yağı ısıtın ve mantarları pişirin. Ben mantarları yüksek ateşte pişiririm, suyunu salıp kurumaya başlayınca altını kısarım, ama bunu yaparken başından ayrılmayın tabii. Peşine sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
Beyaz şarabı ekleyip ısıyı tekrar artırın ve şarap azalmaya başlayınca ateşi yine kısın.
Şekeri ve soya sosunu ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve kremayı ekleyin.
Tuzunu kontrol edin, gerekirse ilave edin, soya sosu tuzlu olduğu için gerek bile kalmayabilir.
Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Ekmekleri enlemesine ortadan ikiye kesin. Mantarları üzerlerine paylaştırın. Ekmekleri fırına sürün.
Bu esnada etleri dolaptan çıkarıp ızgara yapmaya hazırlanın. Etleri arzunuza göre, ister çok pişmiş, ister az veya orta pişmiş olarak hazırlayın ve hazır olunca ekmekleri fırından alıp etleri üzerine dizin.

Afiyet olsun !

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst