Ekmek Dolması tarifi

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
746_650x433.jpg

Ekmek dolması tarifi malzemeler:
1 adet orta boy yuvarlak ekmek
250 gr. yağsız kıyma
2 adet orta veya büyük baş soğan
3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Ekmek dolması tarifi hazırlanışı:
Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz.
Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz.
İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz.
Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz.
Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz.
Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz.
Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz.
Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz.
Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst