Aşk Sancısı
Daimi Üye
MALZEMELER
4 dilim tost ekmeği
1 yemek kaşığı tereyağı
80 gram bitter çikolata
1 adet muz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
KAÇ ADET?
2 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
5 DAKİKA
Püf noktası:
Bitter çikolatayı tostun içinde kolayca erimesi için küçük parçalar halinde kullanın.
Pişirme önerisi:
Tereyağı sürdüğünüz ekmek dilimlerini fırınladıktan sonra da kullanabilirsiniz.
Servis önerisi:
Pudra şekeri ile toz tarçını karıştırdıktan sonra servis esnasında tostların üzerine serpebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Tost ekmeği dilimlerinin bir tarafını tereyağı ile yağlayın.
Yağlanmış ekmek dilimlerini teflon ve kızgın bir tavada orta ateşte altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Muzu kalın dilimler halinde kesin. Tereyağı ile bir parça kızarttığınız ekmek dilimlerini mutfak tezgahı üzerine alın.
İki adet kızarmış ekmek diliminin üzerine öncelikle bitter çikolata parçalarını ardından muz dilimlerini yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın.
Hazır durumda olan tostları çikolatanın tamamen erimesi için tost makinasında basın. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin ve bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.