Ekler Pasta (Milföyden)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.327
Puan
113
Konum
İstanbul
http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c0.0.403.403/p403x403/913_363707420394392_57781718_n.jpg

Ekler Pasta (Milföyden)(10 kişilik)

Malzemeler:

10 adet milföy

1 yemek kaşığı tereyağı (kalıpları yağlamak için )

Kreması için:

250 ml süt

3 yumurta sarısı

60 gr toz şeker

15 gr nişasta

20 gr un

1 paket vanilya

50 gr tereyağı

Sosu için:

160 gr bitter çikolata

120 gr krema

Hazırlanışı: Her bir milföyü, tereyağıyla yağladığınız silindir şeklinde kalıplara sarın. 190 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 30 dakika pişirin.

Sütü bir kapa alarak kaynatın. Yumurta sarısı, toz şeker, nişasta, un ve bir paket vanilyayı başka bir pişirme kabında çırparak iyice karışmasını sağlayın. Kaynayan sütü bu karışıma yavaş yavaş ilave edin ve sürekli çırpmaya devam edin. Orta ateşte 2 dakika pişirerek kıvam almasını sağladıktan sonra kremaya ilave ederek el mikseri yardımı ile iyice yedirin.

Sosu hazırlamak için: Bitter çikolatayı benmari usulü 7 dakika eritin. Kremayı erittiğiniz çikolataya ilave edip iyice karıştırın. Pişen milföy silindirlerinin içine bir sıkma torbası yardımıyla kremayı doldurun. Üzerlerine hazırladığınız çikolata sosunu yayın. Dilerseniz bir miktar eritilmiş beyaz çikolatayı da üzerine ince bir şekilde dökerek süsleyin. Buzdolabında 1 saat dinlendirerek servis edin.
Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
Teşekkürler canım. Bizim burada torpil var, ona benziyor bu :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst