Ek zamlar ne zaman ödenecek?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
67673.jpg


Kamuda ücret dengesi için memura ek zam yapılacak. Bakın bu zam miktarı ne kadar olacak, kim ne kadar zam alacak?

Kamuda ücret dengesini kurmak için harekete geçen hükümet, ön çalışmayı tamamladı. Memurlarla bu ay başlayacak toplu görüşmelerde masaya getirilmesi beklenen ek zam düzenlemesiyle hizmetli kadrosundaki en alt dereceli memurlara 25 YTL, müşteşar kadrosundaki en üst dereceli memura ise 100 YTL ek ödeme yapılacak.

ÖĞRETMENE 50 YTL

Bu yıl, hizmetli maaşlarına 25 YTL, araştırma görevlisi, öğretmen gibi meslek gruplarına 50 YTL, mühendis maaşlarına 75 YTL, müsteşar maaşlarına ise 100 YTL ek zam yapılması planlanıyor.

Önümüzdeki 4 yılda bu düzenlemelerin maliyeti 16 milyar YTL'yi bulacak

Okan Müderrisoğlu'nun Sabah gazetesindeki haberine göre, ek ödeme iyileştirmeleri 2012'ye kadar kademeli olarak devam edecek ve kamuda "eşit işe eşit ücret'' dengesi kurulacak.

Ek zam ayarlaması için yerel yönetimlere bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay kullanılacak. Hükümet, belediyelerin vergi gelirlerinden aldığı paydan bir kısmını 4 yıl boyunca memura ek zam için bloke edecek.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yürüttüğü çalışmada, ek ödeme almayan memurlara verilen denge tazminatı kalkacak. Yeni düzenlemeyle en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) yüzde 200'ünü geçmemek üzere, her ay ek ödeme yapılmasına ilişkin yetki devreye girecek.

Böylece, halen 136 YTL denge tazminatı ödenen kamu personeline ödenecek ek tutar ortalama 360 YTL'ye yükseltilecek.


 
OP
єℓєησяα

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
30127.jpg


Memurun gözü toplu görüşmelerde. Memur-Sen eşit işe eşit ücret ilkesi için belirlediği miktarı açıkladı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikalar olarak ek ödemelerin belirlenmesinde söz sahibi olmak istediklerini vurgulayarak, ''Kamu çalışanlarına yapılacak iyileştirme en az 100 YTL'den başlamalıdır. Aksi takdirde 'eşit işe eşit ücret' mantığı devreye konulamaz'' dedi.

Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen Memur-Sen İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplu görüşmelerde gündeme getirecekleri taleplere son şeklini il başkanları ile birlikte vereceklerini ifade etti.

Toplu görüşmeler sonunda yapılacak maaş artışlarının tek taraflı belirlenmesine karşı olduklarını belirten Gündoğdu, çeşitli bakanlıklarla yaptıkları görüşmelerde bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdiklerini kaydetti.

Toplu görüşmelerde mali ve sosyal konuların ayrı ayrı ele alınmasını istediklerini anlatan Gündoğdu, bu şekilde, mali konulardaki anlaşmazlığın sosyal konularda sağlanan ilerlemeleri engellemesini önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Kamu çalışanlarına yapılacağı açıklanan ek ödemelerle ilgili söz sahibi olmak istediklerini belirten Gündoğdu, ''Kamu çalışanlarına yapılacak iyileştirme en az 100 YTL'den başlamalıdır. Aksi takdirde 'eşit işe eşit ücret' mantığı devreye konulamaz'' diye konuştu.

Gündoğdu, gelir vergisi dilimlerinin ücretliler açısından çifte standarda yol açtığını savunarak, yaşanan sıkıntının çözümü için gelir vergisi oranlarının 5'er puan aşağı çekilmesi gerektiğini ifade etti. Gündoğdu, sendika üyesi memurlara ödenen 5 YTL'lik ''örgütlülük ödeneğinin'' kaldırılarak, yerine sendika üyeliğini özendirmek amacıyla 25 YTL ''toplu görüşme primi'' verilmesini talep etti.

ILO standartları ve Avrupa Sosyal Şartı gereği kamu çalışanlarına toplu sözleşme ve grev hakkı tanınması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, toplu görüşmelere ilişkin diğer taleplerini bütçeden memurlara ayrılacak payın ve sosyal konularda atılabilecek adımların hesabının önceden yapılarak görüşmelere gelinmesi, Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı olması, ekonomik büyümeden kamu çalışanlarına pay verilmesi, ek ödeme düzenlemesiyle denge tazminatı ve 631 sayılı kanun hükmünde kararname ile ortaya çıkan kayıpların karşılanması olarak sıraladı.
 
OP
єℓєησяα

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
67673.jpg


Eşit işe eşit ücret geliyor. Bakanlık çalışmayı tamamladı. Bakın mesleğe göre hangi memur ne kadar ek zam alacak?

Memurların maaşlarıyla birlikte verilecek ek zamlara artışı içeren bu çalışmayı Maliye Bakanlığı tamamladı.

Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, memurların ek zamlarına belli oranlarda artış yapıldı.

Ünvan ve dereceye göre değişen bu artışlarla, kamuda aynı statü ve ünvandaki memurların maaşlarının eşit hale getirilmesi amaçlanıyor.

Mesleğe göre ek zam tablosu

Ünvanı Her ay alacağı ek ödeme (YTL)

Müsteşar (1/4) 75
Genel Müdür (1/4) 65
Daire Başkanı (1/4) 130
Şube Müdürü (1/4) 79
Mühendis (8/1) 85
Teknisyen (12/1) 60
Hemşire (8/1) 55
Öğretmen (1/4) 63
İmam-Hatip (12/3) 50
Profesör (1/1) 90
Arş. Görevlisi 160
Hizmetli 30
Polis memuru (9/2) 105
Memur (9/1) 40
Doktor (8/3) 99
Eczacı (8/1) 69
Sekreter (10/1) 40
 
OP
єℓєησяα

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
67673.jpg


Ek zam yapıldı ama hale memurun eline geçmedi. Peki memur zam farklarını ne zaman alacak? İşte o tarih;


Hükümetin 'eşit işe eşit ücret' kararnamesi ile kamu çalışanlarına yaptığı ek zam, 15 Ağustos itibarıyla maaşlara yansıtıldı. Ancak memur zam farkını 15 Eylül'de alacak.

Zam açıklaması Ağustos ayı memur maaşları ödendikten sonra yapıldığı için söz konusu farklar halen ödenmedi. Maliye Bakanlığı'nın bu çerçevedeki çalışmalarını tamamladığı ve fark ödemelerine ilişkin bordroları bitirmek üzere olduğu öğrenildi.

Dolayısıyla memurların 103 ile 264 YTL arasında değişen maaş farkları birkaç güne kadar hesaplarına aktarılacak.

Döner sermaye ve ek gösterge gibi yan gelir kalemleri bulunmayan 1,6 milyon kamu çalışanı, 15 Eylül'den itibaren de maaşlarını bu zamlı halleriyle alacaklar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst