Egzersizin Sonuçlarını Alamıyor Musunuz?

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Soru: Her gece 50 şınav, 50 mekik çekiyordum geçen ay, ama daha şimdiye kadar hiçbir gelişme göremedim. Yanlış, yetersiz ya da çok fazla yaptığım bir şey mi var?

Cevap: Soruya soruyla cevap vermek istemem ama ne kazanmayı umuyordun? Eğer üst vücudunuzun kuvvetine değişiklik yapmak ve karın kaslarınızın dayanıklılığını artırmak istiyorsanız, o zaman bunlar doğru egzersizler.Ama eğer biraz şekle girmek ve biraz daha az “yumuşak” görünmek istiyorsanız, pek doğru olmayabilir. Kaslarınızı saklayan yağlarınızdan kurtulmak için diyetinize ve kardiovasküler egzersizlerinize yoğunlaşmanız gerekebilir. Her hafta en az üç kere 30 dakikalık kardio egzersizleri(yürümek, bisiklete binmek, vs.) yapmayı deneyin. Teknik de çalışabilirsiniz. Bir antrenör, kitap ya da dergiyle formunuzu kontrol edin. “toplam vücut çalışması” olarak rutininiz de kesilmiyor. Sadece büyük kas gruplarınızdan üçünü veya dördünü çalıştırıyorsunuz-genel olarak dengelenmiş güç ve görünüm için düzenli bir temel üzerinde çalıştırmanız gereken kaslar.

Büyük kas gruplarınız üst sırtınız, göğsünüz, omuzlarınız, kollarınız, karnınız, alt sırtınız, basenleriniz, kalçalarınız ve baldırlarınızdır. Sizin şınav/mekik rutininiz sadece göğsünüze, omuzlarınıza, kollarınızın arkasına ve karnınıza etki ediyor. Birkaç tane kas geliştirici hareket eklemek egzersizin güçlenme kısmını dengelemeye yardımcı olacaktır. Yürüme, koşma, bisiklete binme gibi aerobik aktiviteleri eklemek ise kalbinizi ve ciğerlerinizi şekle sokacak ve biraz esneme hareketi yapmak vücudunuzun rahat ve gevşemiş olmasını sağlar. Eğer bu şekilde rutininizi genişletirseniz, birkaç kısa hafta içinde bazı sonuçlar almanızı garanti ederim. Son olarak, beklediğiniz değişiklikler kalıtımla etkilenebilir; kadınlar için kas geliştirmek her zaman çok zaman alır (bizim farklı hormonlarımız var), ve hatta kadınlar arasında bazılarımız için daha da uzun sürer.Yani istediklerinizi elde etmek için doğru şeyleri yaptığınızı hissediyorsanız,devam edin. Ama tam tersiyse benim altını çizdiğim değişiklikleri yapın.



alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst