Edirne beyaza büründü

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Edirne'de etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. İzmir'de de fırtına nedeniyle bazı fabrikaların çatıları uçtu, binalar hasar gördü, ağaçlar devrildi. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ise eve yıldırım düşmesi sonucu 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

attachment.php


Edirne: Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı yolununda etkili olan buzlanma ve kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne'de kar yağışı başladı. Aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü.

Polis ekipleri, şehir merkezi, D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nda devriyelerini arttırırken, karayolları ekipleri ise buzlanma nedeniyle Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda tuzlama çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yarın hava sıcaklığının en yüksek 1 derece olmasının beklendiği Edirne ve Kırklareli'nde kar, Tekirdağ'da ise karla karışık yağmur yağışının etkili olacağını bildirdi.

İzmir: İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki organize sanayi bölgesinde fırrtına nedeniyle bazı fabrikaların çatılarındaki saçlar uçtu, binalar hasar gördü, ağaçlar devrildi.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerindeki fırtına organize sanayi bölgesinde maddi zarara neden oldu.

Binaların çatısından savrulan saçlar ve devrilen ağaçların organize sanayi bölgesi yakınındaki bazı yollarda trafiği olumsuz etkilediği belirtildi.

Yoldaki ağaç ve saçlar belediyeye ait iş makineleriyle yoldan kaldırıldı. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde elektrik kesintisine neden olan fırtına, bir nakliye firmasına ait ofisi de yıktı.

Bölgede görevli güvenlik görevlisi Ahmet Türkoğlu fırtınanın 3-4 dakika kadar sürdüğünü belirterek, "Ne olduğunu anlayamadım. Önce büyük bir gürültü duyuldu. Sonra elektrikler kesildi. Bir anda bütün cisimler havada uçmaya başladı. Çok korkunç bir manzaraydı" dedi.

Emniyet yetkilileri herhangi bir yaralanma olayının olmadığını belirtti.

Manisa: Dağhacıyusuf köyünde evlerine yıldırım düşmesi sonucu yaralanan 15 yaşındaki Musa Gürlek, hastaneye götürülürken yolda yaşamını kaybetti.

Baba Mehmet Gürlek (42), saat 22:30 civarında yattıklarını, bir süre sonra gürültü ile uyandıklarını anlattı. Oğlunun odasına gittiğinde oğlunun vücudunda yanıklar gördüğünü kaydeden Gürlek, "Alaşehir Devlet Hastanesi'ne getirmek istedim. Yolda hayatını kaybetti" dedi.

Evinde oluşan hasar nedeniyle yaralanan Gürlek, hastanede tedavi altına alındı.

Kaynak: Milliyet
 

Ekli dosyalar

  • fft16_mf1110430.Jpeg.jpg
    fft16_mf1110430.Jpeg.jpg
    18,2 KB · Görüntüleme: 22

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst