Duygusal Özgürleşme Teknikleri (EFT) Hakkında Her Şey

dnztskn

Yeni Üye
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
19
Tepki
17
Puan
3
Konum
İstanbul
EFT, teknik olarak bedenimizin değişik noktalarına parmak uçlarıyla vuruşlar yapmaktan ibarettir. Doğrudan, sorunu oluşturan düşüncelere, duygulara ve davranış modeller üzerine odaklanarak yapılır. EFT ‘yi EFT yapan aslında bu vuruşlar değil, zihinsel düzeyde bu vuruşların titreşmesidir.

Bedendeki bazı özel noktalara vuruş yapılarak bilinçaltı düzeyde değişim yapmayı sağlayan bir tekniktir.
 
OP
dnztskn

dnztskn

Yeni Üye
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
19
Tepki
17
Puan
3
Konum
İstanbul
EFT'nin Ortaya Çıkışı

Bir psikoterapist olan Dr. Callahan, yıllardır su korkusundan dolayı sıkıntı çekmekte olan bir kadınla çalışırken şans eseri ilk keşfini yaptı. Pek de başarı elde edemeden onunla birbuçuk yıl kadar çalıştıktan sonra, seansların birinde kadın ona korku esnasında midesinin ağrıdığını söyledi. Enerji meridyenleri üzerinde çalıştığından Dr. Callahan mide meridyenlerinin gözün hemen altından başladığını biliyordu. Merakla ve kadının da izniyle, onun gözünün altındaki bu noktaya parmak uçlarıyla birkaç kere vurdu. Bu esnada ikisi içinde çok şaşılacak bir şey oldu: Kadının su korkusu aniden yok oldu.

Bu olay 1980 civarlarında oldu ve bildiğimiz kadarıyla, onun su korkusu şimdiye kadar yeniden başlamadı. Dr. Callahan, bu iki olayın acemi şansı olduğunu kabul ediyor. Bir çok duygu modeli sadece bir noktaya yapılacak olan vuruşla ortaya çıkmıyor fakat o önemli bir keşif yapmıştı. Bu deneyimden, farklı duygu durumlarına göre uygulanan bir vuruş dizisi geliştirdi. Bunu diğer alışılmadık başarıları takip etti ve 20. yüzyılda bu alandaki en büyük keşiflerden birini yapmış olmanın şerefini elde etti.

Craig ve Fowlie'nin hocası konumundaki Dr. Callahan onlara duygu modellerinin netlik kazanması için bu hafif vuruşların değişim gücünü öğretti. EFT'yi geliştirenler Gary Craig ve Adrienne Fowlie'dir. Gary'nin asıl alanı psikolojiden çok mühendislikti. Pragmatist biri olarak, gerçekten hayatında ilerleme kaydetmek isteyen herkes için EFT'yi uygulanabilir özelliklerle donattı.

TFT özel duygusal modeller için farklı dokunuş dizileri kullanırken EFT her duygusal rahatsızlığa iki genel diziyi uygular. EFT genel dizileri kullanır ve her seferinde tüm parçaları tamir eder yani problemleri bir bütün olarak ele alır. EFT'nin kullanımının çok kolay olma sebebi budur.

Phillip Mountrose
 
OP
dnztskn

dnztskn

Yeni Üye
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
19
Tepki
17
Puan
3
Konum
İstanbul
EFT'nin Sunduğu İmkanlar

EFT, Duygusal Özgürlük Teknikleri, mutlu olmayı engelleyen ve bizi gerçekleştirmek istediğimiz şeyleri hep ilerilere ertelemek zorunda bırakan kararsız duygularımızdan kurtulma yollarını öğrenebileceğimiz bir grup tekniktir. Bu teknikler psikolog Dr. Roger Callahan'ın çalışmaları esas alınarak 1995 senesinde Gary Craig ve Adrienne Fowlie tarafından geliştirildi ve tanıtıldı.

Çok yakın bir geçmişe dayanan tarihine rağmen, EFT aşağıda da belirtilen birçok duygunun etkisi altındaki binlerce insana yardım etti:

- Stres ve kaygı
- Öfke ve moral bozukluğu
- Depresyon
- Korku ve fobilerin her çeşidi
- Olumsuz hatıralar ve çocukluk döneminden kaynaklanan problemler
- Şüphecilik
- Suçluluk, büyük üzüntü, kafakarışıklığı ve aklınıza gelebilecek diğer bütün duygular -ki çoğu zaman ifade etmeye bir isim bile bulamadığımız korkunç duygular ve iç sıkıntıları.


Belki şaşırtıcı ama EFT'nin sunduğu imkanlar bununla da bitmiyor. EFT'yi sadece bize acı veren duygularımızı ortadan kaldıran bir şey olarak göremeyiz. Aşağıdaki ihtimalleri de göz önünde tutmalıyız.

1) Sağlığımızı düzeltir:

- Sigara ve çikolata gibi maddelere olan aşırı bağımlılığı azaltır.
- Acı ve kederlerden dolayı daralan gönlünüzü ferahlatır.
- Uyuyamama sorununuzun üstesinden gelir.
- Genel olarak mutluluğunuzu attırır.

2) Yaptığınız her şeyde veriminizi arttırır:

- Kariyer fırsatlarınızı genişletir.
- İşinizde, spor aktivitelerinizde ve hayatnızın her alanında gösterdiğiniz performansı yükseltir.
- Para konusundaki sıkıntılarınızdan kurtulursunuz ve hayatınızın daha da bereketlendiğini görürsünüz.
- Hem iş hem de kişisel ilişkilerinizi geliştirirsiniz.
- Şu anda üzerinde konuşmadığınız konularda, toplum içinde fikrinizi açıkça söyleyebilirsiniz.

3) Yaşam seviyenizi yükseltir:

- Neşe ve sevgiyle dolu bir hayatı yaşamınızı engelleyen duygulardan kurtulursunuz.
- Her zaman yapmak istediğiniz fakat bir türlü cesaret edemediğiniz şeyleri gerçekleştirmek konusunda size cesaret verir.
- Kişisel ve ruhsal gelişim seviyenizi yükseltir.

Phillip Mountrose - Jane Mountrose
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst