MALZEMELER
3 orta boy patates
1/2 bardak ince bulgur
1 orta boy soğan
2-3 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber,pul biber,kimyon,kekik(isteğe göre çeşit arttırılabilir)
KÖFTELERİ KIZARTMAK İÇİN
2 adet yumurta
galeta unu
YAPILIŞI
patatesleri soyup büyük küpler halinde doğrayarak haşlayalım.patatesler haşlandıktan sonra ince bulguru kaynar su ile ıslatıp bir kenarda 15-20 dakika demlenmeye bırakın.bulgur demlenirken patatesleri çukur bir kaba alıp çatalla ezerek püre kıvamına getirin.soğanı ve sarmısakları robottan geçirin,soğanı avucunuzla iyice sıkıp suyunu akıttıktan sonra patatesin üzerine ekleyin(yoksa soğanın acı tadı köfteye çıkar,dikkat!) ince kıyılmış maydanozu,baharatları da ekleyin. demlenen bulguru tel süzgüde suyundan iyice süzdürerek tüm malzemeye ekleyin ve bunları bir güzel yoğurun.dilediğiniz şekli verin.önce yumurtaya sonra galetaya bulayarak kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun!
Öneri: ben köftelerin üzerine sarmısaklı yoğurt da döküp servis yapıyorum,güzel oluyor.
3 orta boy patates
1/2 bardak ince bulgur
1 orta boy soğan
2-3 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber,pul biber,kimyon,kekik(isteğe göre çeşit arttırılabilir)
KÖFTELERİ KIZARTMAK İÇİN
2 adet yumurta
galeta unu
YAPILIŞI
patatesleri soyup büyük küpler halinde doğrayarak haşlayalım.patatesler haşlandıktan sonra ince bulguru kaynar su ile ıslatıp bir kenarda 15-20 dakika demlenmeye bırakın.bulgur demlenirken patatesleri çukur bir kaba alıp çatalla ezerek püre kıvamına getirin.soğanı ve sarmısakları robottan geçirin,soğanı avucunuzla iyice sıkıp suyunu akıttıktan sonra patatesin üzerine ekleyin(yoksa soğanın acı tadı köfteye çıkar,dikkat!) ince kıyılmış maydanozu,baharatları da ekleyin. demlenen bulguru tel süzgüde suyundan iyice süzdürerek tüm malzemeye ekleyin ve bunları bir güzel yoğurun.dilediğiniz şekli verin.önce yumurtaya sonra galetaya bulayarak kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun!
Öneri: ben köftelerin üzerine sarmısaklı yoğurt da döküp servis yapıyorum,güzel oluyor.