Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Duvaklı Pilav

Konu, 'Pilavlar' kısmında Teyzos tarafından paylaşıldı.

  1. Teyzos

    Teyzos Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    30 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    2.609
    Beğeniler:
    4.031
    Duvaklı Pilav

    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/931296_403237849790914_1412895233_n.jpg

    Malzemeler:

    2,5 su bardağı pirinç


    yarım su bardağı tel şehriye


    6 su bardağı su


    tereyağ


    200 gr kıyma


    10 adet soyulmuş badem


    1 küçük boy soğan


    tuz, karabiber

    Hazırlanışı:


    Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzün. 6 su bardağı suyu kaynatın.Tencerede tereyağ ile şehriyeleri kavurun ve pirinçleri ekleyin.Pirinçler ****lik ses çıkarmaya başlayınca tuz ve suyu ilave edin ve kapağı açmadan kısık ateşte pişirin( su da ölçülü olduğundan çelik tencerede ve deliksiz kapakla pişirirseniz buharlaşma fazla olmaz ve pirinçler iyi pişer).

    Başka tencerede iyice kıyılmış soğanla kıymayı kavurun, tuz ve karabiber ekleyin.Sonrasında soyulmuş bademleri ister kıyarak ister bütün ilave edin.


    Kalıba önce kıymayı sonra pilavı koyun ve ters çevirerek servis yapın…